22.9.15

12ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λάρισας, 25 & 26 Σεπτέμβρη2ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λάρισας

25 & 26 Σεπτέμβρη
Κεντρική πλατεία

"εκεί όπου οι ζωές των άλλων συναντούν τις δικές μας
εκεί χτίζουμε τα συλλογικά όνειρα μας"
 
Σε μια συγκυρία κρίσιμη (εν μέσω προεκλογικής περιόδου αλλά σίγουρα πάνω και πέρα από τις εκλογές), με την εξαθλίωση και την εξόντωση ντόπιων και μεταναστών εντός και εκτός συνόρων από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε., το αντιρατσιστικό κίνημα με τα προτάγματά του είναι εδώ για να υπενθυμίσει πως δεν είναι αποκομμένο από τις αντιστάσεις των από τα κάτω και τις κοινότητες αγώνα. Μια κυβέρνηση που συνέχισε τα μνημόνια και που «πέρασε» ότι πιο αντιδραστικό μπορούσε… «ξέχασε» πως η μετανάστευση και η προσφυγιά δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα εφαρμογής βάρβαρων πολιτικών στις γωνιές του πλανήτη, εδώ και αλλού… Μια κυβέρνηση (αυτή, η προηγούμενη, η επόμενη) εξανθρωπισμού του καπιταλισμού, διαχείρισης δηλαδή του κανιβαλισμού, μας έβρισκε και μας βρίσκει απέναντί της. Δυναμώνουμε τις αρνήσεις μας, μετατρέποντας την ανυπακοή μας σε δημιουργικές αντιστάσεις! Καλούμε όλους και όλες, ανθρώπους και συλλογικότητες, να συμμετέχουν και να στηρίξουν το 12ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λάρισας, τόσο στο διήμερο όσο και στην προετοιμασία του.


Το φεστιβάλ θα δομηθεί πάνω σε μεγάλες θεματικές ενότητες / περίπτερα  και κάθε συλλογικότητα μπορεί να εκθέσει υλικό σχετικό με την θεματική. Εννοείται πως μπορεί να εκτεθεί υλικό σε περισσότερες από μία θεματικές και πως για το περιεχόμενο του, κρίνει και αποφασίζει κάθε συλλογικότητα αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη. Τέλος η συμμετοχή και  φυσική παρουσία κάθε συλλογικότητας έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την υποστήριξη του υλικού όσο και για την περιφρούρηση και τις ανάγκες του φεστιβάλ.

 Οι  θεματικές ενότητες, είναι:
1. Προσφυγικό-μεταναστευτικό, ευρωπαική πολιτική, πως την αντιπαλεύουμε 
2. Εργατικό κίνημα - "καραβάνι αλληλεγγύης" 
3. Δικαίωμα στην πόλη 
4. Ζαπατίστας-Τσιάπας-Κουρδοι- Κομπάνι 
5. Τέχνη-Επιστήμη στο ανταγωνιστικό κίνημα 
6.Αθλητισμός στο ανταγωνιστικό κίνημα 
7. Αντιφασισμός-Αναβίωση εθνικισμού+ αντιφασιστικο κίνημα
8.Εμφυλες διακρίσεις σήμερα + χειραφετικά κινήματα 
9. Ιστορική ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε με έμφαση στα τοπικά γεγονότα
 
Για την καλύτερη χωροταξική οργάνωση των θεματικών ενοτήτων που σχετίζεται άμεσα με το πλήθος των συλλογικοτήτων που προτίθενται να τις πλαισιώσουν, παρακαλούμε να μας κάνετε γνωστές τις προθέσεις συμμετοχής σας μέχρι την  Δευτέρα 21/9. 
Συνέλευση της Αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.