19.8.15

Αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη το "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Αναχώρησε από το λιμάνι της Κω το  πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο μεταφέρει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρόσφυγες  από τη Συρία. Το πλοίο θα έχει ενδιάμεσους σταθμούς την Κάλυμνο και τη Λέρο, από όπου θα παραλάβει και άλλους πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι περίπου 2.500 πρόσφυγες από την Συρία θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη.
Από χθες το πρωί τα εμπλεκόμενα υπουργεία είχαν ζητήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση.
Το πλοίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να πάει στον Πειραιά, αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε στην πορεία, και τελικά το πλοίο  θα φτάσει περίπου τα μεσάνυχτα στην Θεσσαλονίκη.

Στις σκέψεις του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να τοποθετηθούν εντός του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης χημικές τουαλέτες και να οργανωθεί συσσίτιο για τους περίπου 1700 Σύρους πρόσφυγες.
Παράλληλα συσκέψεις πραγματοποιούνται από τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος που θα γινει η υποδοχή των προσφύγων.
 
Τη Λέσβο θα επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής, όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό.
"Το σημερινό τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα καταδεικνύει την επείγουσα επανατοποθέτηση της ΕΕ για το εκρηκτικό πρόβλημα με τη λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία δεν είναι πλέον δυνατό να επιλυθεί από την κινητοποίηση και την αλληλεγγύη πολιτών, φορέων και κινημάτων". 
Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στο μεταναστευτικό θεωρεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την σύγκληση συνόδου κορυφής της ΕΕ, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.