8.7.15

Δεν ποινικοποιήθηκε η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στη Λέσβο

Παρά την εισαγγελική πρόταση για καταδίκη, αθώα έκρινε δικαστήριο της Λέσβου τη γυναίκα, η οποία το περασμένο Σάββατο μετέφερε με το αμάξι της καταπονημένους πρόσφυγες.

Η γυναίκα περισυνέλεξε  το περασμένο Σάββατο, στην περιοχή της Θέρμης,  γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν  (ανάμεσά  τους  μια  έγκυο γυναίκα), που είχαν περπατήσει για μέρες. Μετέφερε τους εξουθενωμένους πρόσφυγες με το αυτοκίνητό της, ενώπιον των λιμενικών αρχών, στο κέντρο του Καρά Τεπέ.

Πλήθος αλληλέγγυων παρευρέθηκαν χθες στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν τη διωκόμενη γυναίκα, η οποία με την σύμφωνη γνώμη της έδρας κρίθηκε αθώα.


Αντίστοιχη δίκη αναμένεται να γίνει και την Πέμπτη, με κατηγορούμενη αυτή τη φορά μια νεαρή  εργαζόμενη και μεταπτυχιακή  φοιτήτρια που  μετέφερε με το  αυτοκίνητό  της  από την περιοχή της Μόριας δυο οικογένειες  αφγανικής καταγωγής  με 3  μικρά  παιδάκια (ανάμεσά  τους  μια έγκυο).

Η διωκόμενη, προσεγγίζοντας την περιοχή ευθύνης των αρχών ρώτησε αστυνομικούς και λιμενικούς που να τους παραδώσει,ώστε να καταγραφούν. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με τη διαδικασία  του αυτόφωρου, παρά  το  γεγονός ότι διαπιστώθηκαν από την ανακριτική διαδικασία τα  καθαρά  ανθρωπιστικά κίνητρα  της πράξης της. Αφέθηκε ελεύθερη έως την Πέμπτη 9/7, που αναμένεται να γίνει η δίκη της.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που περιλαμβάνει τροπολογία για την αποποινικοποίηση της μεταφοράς προσφύγων με ΙΧ από ιδιώτες, εφόσον γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.