9.7.15

Καταγγελία στο Antinazi zone: Μια ιστορία ρατσιστικής παράνοιας στην Άνω Γλυφάδα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επώνυμη τηλεφωνική καταγγελία για το παρακάτω περιστατικό. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με ΜΜΕ για να δοθεί δημοσιότητα στο γεγονός  ενώ θα επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς καθώς και με το ΑΤ Γλυφάδας στο οποίο έχουν ήδη καταγγελθεί τα γεγονότα από τις παθούσες και τους οικείους τους.

Μια ιστορία ρατσιστικής παράνοιας εξελίσσεται τα τελευταία 5 χρόνια σε μια πολυκατοικία στην Άνω Γλυφάδα.

Η Λίλια είναι μια εργαζόμενη μητέρα από την Ουκρανία, που για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα εργάζεται σε δυο δουλειές. Πριν από 7 χρόνια αγόρασε ένα σπίτι στην οδό Προποντίδος στην Άνω Γλυφάδα και μετακόμισε μαζί με την κόρη της Όλγα. Δεν περίμεναν όμως ότι η ζωή τους εκεί θα εξελισσόταν σε ένα καθημερινό μαρτύριο.

Στο ακριβώς από πάνω διαμέρισμα μένει ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας, Νικόλαος Κοσμίδης, ο οποίος για να την “καλωσορίσει” τους έκανε ξεκάθαρα κάποια πράγματα: ”Στην πολυκατοικία θα κάνω ότι γουστάρω εγώ”.

 Σύμφωνα με όσα μας είπε η Όλγα, ο Κοσμίδης παρακολουθεί τα πάντα. Μέχρι και κάμερες έχει τοποθετήσει για να επιβλέπει τους πάντες και τα πάντα. Χωρίς βέβαια να έχει κάποια σχετική άδεια γι’ αυτό.

Από την πρώτη στιγμή που μετακόμισαν εκεί, δέχονται σχεδόν επί καθημερινής βάσης, λεκτικές επιθέσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο. “Πουτάνες Ουκρανές”, “Θα σας γαμήσω όπως σας γαμάει η Ρωσία”, “Τι κάνεις εσύ εδώ; Τι κάνεις εσύ για την Ελλάδα;”.

Επιπλέον, συχνά κοπανάει την πόρτα τους βρίζοντας και απειλώντας.

Με πιο πρόσφατο περιστατικό στις 30/6. Η Λίλια ανέβαινε τις σκάλες της πολυκατοικίας για να πάει στο διαμέρισμά της. Ανάβει τα φώτα και βλέπει μπροστά της τον Ν. Κοσμίδη. Εκείνος πάει κοντά της και της λέει “Γιατί ανάβεις τα φώτα πουτάνα; Θα βγεις νεκρή από εδώ” και στην συνέχεια την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της ελαφριά στον τοίχο.

Η Λιλιά πανικόβλητη έτρεξε και μπήκε στο διαμέρισμά της. Ο Ν. Κοσμίδης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πήρε ένα σφυρί και άρχισε να χτυπάει τον τοίχο.

Η Όλγα μας αναφέρει πολλές ιστορίες με τις επιθετικές διαθέσεις του Κοσμίδη. “Θυμάμαι να με βρίζει από τότε που μπήκαμε στο σπίτι, όταν ήμουν 15 χρονών. Φοβάμαι να μπω στο σπίτι. Αναγκάστηκα να φύγω από το σπίτι επειδή τον φοβάμαι.”

“Δεν μπορώ να φωνάξω κάποιο φίλο μου στο σπίτι. Ρωτάει όποιον μπαίνει στο σπίτι από που είναι”, συμπληρώνει.

Οι δυο γυναίκες έχουν κάνει 4 μηνύσεις 5 εισαγγελικές παραγγελίες και αμέτρητες κλήσεις στην Αστυνομία για να καταγγείλουν τις επιθέσεις. Η ίδια η Αστυνομία του προτείνει να περιμένουν μέχρι να πάει η υπόθεση στα δικαστήρια.

Ενώ οι γείτονες τους προτείνουν να παραμείνουν σιωπηλοί επειδή ο Ν. Κοσμίδης είναι εθνικιστής και μπορεί να μπλέξουν.

Λίγο πριν τελειώσουμε την συνομιλία μας, η Όλγα λέει: “Θέλουμε να πάμε στα δικαστήρια και να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Θέλουμε να πληρώσει για την ψυχική οδύνη που μας έχει προκαλέσει και στο τέλος να βρούμε την ηρεμία μας”.


4 σχόλια:

  1. επειδή δεν μπορεί να περιμένει τα δικαστήρια που θα πάρουν χρόνια, μπορεί να κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Δεν είναι δυνατόν να φοβάται κάποιος να μπει στο σπίτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exei kanei file m k den ginete tipota...to mono pou vlepoume na ginete einai na paroume ton nomo sta xeria mas...k tote tha treksei i astunomia..otan anagkastika paroume ton nomo sta xeria mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. k telika oute me auto egine..kopela mou einai i olga einai foititria kalamata k apofeugei na pigainei athina spiti tis pleon..erxete i mana tis kalamata..pu k auti ta perissotera vradua ta pernaei se spitia gnoston tis giati fovate na paei spiti...diladi to mono pou menei einai na fugo apo kalamata k na pao ego ekei na ton steilo sto nosokomeio...oste na endiaferthei i astunomia...mexri k perioristika metra exoun kanei...simera gia tin akrivia pige i mitera tis kopelas m na mpei spiti k tin evrize k tis ekane kolodaxtulo...k polla alla...den ksero ti tha ginei pleon me to zitima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exei kanei file m k den ginete tipota...to mono pou vlepoume na ginete einai na paroume ton nomo sta xeria mas...k tote tha treksei i astunomia..otan anagkastika paroume ton nomo sta xeria mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.