11.6.15

Μέλη της Χ.Α. και αστυνομία στοχοποιούν εθελοντές στη Λέσβο

Διαβάστε την καταγγελία του Eric Kempson που κατοικεί στη Λέσβο και προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί, όπως τη μετέφρασε το OmniaTV.


Σήμερα είχα πάει στην τράπεζα για να πληρώσω κάποιους φόρους και βγαίνοντας έξω είδα πως τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου ήταν τρυπημένα. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως γνωρίζω την ταυτότητα του δράστη, είναι πρώην κυβερνητικός υπάλληλος. Τέλος πάντων, πήγα για να μου αντικαταστήσουν τα λάστιχα και μετά κατευθύνθηκα στις θερμοπηγές, αφού άλλα δύο πλοία με μετανάστες είχαν ήδη φτάσει. Συνολικά, κατέφθασαν στο νησί τέσσερα πλοιάρια σήμερα.

Ενώ βρισκόμασταν εκεί μια κυρία πέρασε με το αυτοκίνητο της και φωτογράφισε εμένα και τον Φίλιπ αρκετές φορές πριν εξαφανιστεί μέσα στις θερμοπηγές. Αργότερα όταν επέστρεψε εμείς ήμασταν καθισμένοι στο δρόμο κι εκείνη σταμάτησε το αυτοκίνητό της και ξεκίνησε να φωνάζει και να στριγγλίζει προς το μέρος μας. Τότε εγώ τη ρώτησα: ''Eίσαι μέλος της Χρυσής Αυγής;'' και μου απάντησε θετικά. Δύο φορές είπε ''Ναι'' παραδεχόμενη πως είναι χρυσαυγίτισσα και ήταν ιδιαίτερα προσβλητική. Αργότερα έμαθα πως εργάζεται στις θερμοπηγές. Πριν μερικές μέρες, μια άλλη γυναίκα πηδούσε πάνω-κάτω στη μέση του δρόμου φωνάζοντας στους ανθρώπους, είχα μιλήσει γι αυτή σε ένα από τα προηγούμενα μπλογκ. Η γυναίκα αυτή επίσης εργάζεται στις θερμοπηγές. Στεκόταν στη μέση του δρόμου, φώναζε, ωρυόταν κι έκανε τα παιδιά που μόλις είχαν φτάσει στο νησί να κλαίνε. Μια τρίτη εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώ είχαμε ξεκινήσει να μοιράζουμε νερό σε πρόσφυγες που μόλις είχαν φτάσει και ήρθε προς το μέρος μας και μας τραβούσε βίντεο με το ipad. Τη ρώτησα ''Είσαι κι εσύ χρυσαυγίτισσα;'' όμως δεν μου απάντησε. Έσπρωχνε αυτό το πράγμα μπροστά στο πρόσωπό μου και παραπονιόταν για τα σκουπίδια στο δρόμο. Όταν της είπα πως όλοι έχουμε υποχρέωση να καθαρίσουμε τα σκουπίδια συμφώνησε μαζί μου. Είπε πως κι αυτή ήταν πρόσφυγας που ήταν εμφανώς ψέματα, δεν είμαι σίγουρος ίσως να ήταν, άλλα αν όντως ήταν τότε θεέ μου γιατί να το έκανε αυτό...

Οι άνθρωποι στις θερμοπηγές, πάντα παραδέχονταν, ο ένας πως είναι δεξιός και οι υπόλοιποι είναι εμφανώς φασίστες που βγάζουν χρήματα από τους ξένους. Όπως ανέφερα και προηγουμένως αυτό πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσουμε να γεμίζουμε τις τσέπες τους με λεφτά. Νομίζω πως θα ήταν πολύ θετικό αν οι άνθρωποι έρχονταν σ' επαφή με το δήμαρχο της Μυτιλήνης και ζητούσαν να υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι με καλή καρδιά στις θερμοπηγές γιατί αν γνωρίζω ένα πράγμα είναι πως πολλοί τουρίστες που έρχονται εδώ δεν θα ήθελαν να τους κάνει μασάζ ένα μέλος της χρυσής αυγής ή ένας φασίστας και στην προκειμένη περίπτωση ενδέχεται να χάσουν πολλά χρήματα.

Δεν θα πω πολλά πράγματα σήμερα. Το καροτσάκι που μου έφερε ένας άνδρας τις προάλλες, ένας φανταστικός άνθρωπος, έχει δοθεί σε μια μεγάλη οικογένεια. Υπάρχουν δύο νεαρότερα παιδιά στην οικογένεια, το μικρότερο είναι μόλις δύο εβδομάδων και όταν τους δόθηκε το καροτσάκι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι. Αυτοί οι άνθρωποι όταν βγήκαν από το πλοιάριο μου μίλησαν στα ελληνικά. Κατάγονται από την ελληνική παροικία στο Αλέππο και όλη η οικογένεια είναι Έλληνες τρίτης γενιάς. Καταλαβαίνετε πως βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους.

Εν πάση περιπτώσει όταν έφτασα στο σπίτι ειδοποιήθηκα πως κάποιος βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα και πως οι άνθρωποι στις θερμοπηγές είχαν κάνει καταγγελία εναντίον μου λέγοντας πως κλέβω πράγματα από τις παραλίες, μηχανές και τέτοια πράγματα που είναι ψευδή και ότι τους έχω απειλήσει που είναι επίσης εντελώς ανυπόστατο. Αυτοί μας απείλησαν και προσπάθησαν να μας εκφοβίσουν επειδή δίναμε νερό στους πρόσφυγες. Το αποτέλεσμα είναι πως μου έχουν απαγορεύσει να παρέχω νερό, τροφή ή βοήθεια στους πρόσφυγες που παρευρισκονται στις παραλίες της Εφταλού. Σ' αυτά τα τέσσερα χιλιόμετρα που πρόσφερα βοήθεια τα τελευταία χρόνια, μου έχει απαγορευτεί πλέον να βοηθάω πρόσφυγες.

Ο αστυνομικός ήταν πολύ ευγενικός λέγοντας 'Έρικ μπορείς να βοηθάς τους πρόσφυγες στον Μόλυβο άλλα όχι στις παραλίες εδώ''. Ρώτησα αν μπορώ να δίνω μπουκάλια με νερό στο δρόμο και μου είπε όχι και τότε ζήτησα να μάθω αν μπορεί να το κάνει η σύζυγός μου αλλά ήταν ξανά αρνητικός. Προφανώς έχει διαταγές εκ των άνω αλλά ήταν πολύ ευγενικός άνθρωπος, δεν μου φώναξε και ήταν πολύ ήρεμος. Ανέφερε πως υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα εδώ που πρέπει να λυθεί αλλά δεν γνωρίζει με ποιό τρόπο. Η δουλειά του δεν είναι εύκολη, αλλά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.  
Μου έχουν απαγορεύσει να τραβάω βίντεο, να προσφέρω νερό ή τρόφιμα και να φροντίζω μωρά ή τραυματίες στα τέσσερα αυτά χιλιόμετρα της παραλίας. Κατοικώ σ' αυτή την παραλία και έχουν απαγορεύσει να βρίσκομαι εκεί. Πόσο περίεργο ακούγεται αυτό; Οι φασίστες από τις θερμοπηγές έχουν καταφέρει να με αποκλείσουν από τις παραλίες μου επειδή είμαι ανθρωπιστής και φροντίζω τους ανθρώπους. Οι δεξιοί στο Μόλυβο καταστρέφουν από μονοι τους τον τουρισμό κι αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα και να βάλει ένα τέλος με κάποιο τρόπο, δεν γνωρίζω πώς, αλλά επιβάλλεται.
Πήγα να αλλάξω τα λάστιχά μου στην Καλλονή σήμερα και το θέαμα στους δρόμους με έκανε να δακρύσω, παιδιά και μωρά θύμιζαν κάτι από Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι καημένοι άνθρωποι περπατούσαν παντού και είχε αφόρητη ζέστη. Είδα όμως μερικά όμορφα πράγματα. Κάποιοι οικοδόμοι εκεί έφτιαχναν ένα συντριβάνι στην πρόσοψη ενός σπιτιού και μοιράζονταν το νερό τους με μια ομάδα προσφύγων. Υπάρχει κι ένα βενζινάδικο έξω από την Πέτρα κι εκεί προσέφεραν νερό στους πρόσφυγες. Πηγαίνοντας να μου αλλάξουν τα λάστιχα είδα πολύ κόσμο να μιλά μαζί τους και να βοηθά όσο μπορεί τους πρόσφυγες και ήταν φανταστικό γιατί αν η δεξιά κατάφερνε αυτό που ήθελε αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν από την πείνα. Τότε θα άνοιγαν οι πόρτες της κόλασεως, γιατί οι άνθρωποι θέλοντας να βρουν τροφή θα άρχιζαν να κλέβουν. Είμαστε τυχεροί που οι Έλληνες κάνουν κάτι και όσον αφορά αυτούς που έχουν ψηλές θέσεις και καταστρέφουν την Ελλάδα κάποιος πρέπει να τους κανονίσει και αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης να το πράξει.

Translation: BlackCat

Κι ένα βίντεο του Έρικ Κέμπσον από την Εφταλού, προ ημερών:


Πηγή: omniatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.