23.6.15

Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα

Το μνημείο για τους 1.484 Εβραίους της Καβάλας, που θανάτωσαν ναζί το 1943 κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, βεβήλωσαν άγνωστοι την Κυριακή ρίχνοντας πάνω του γαλάζια μπογιά. Υπάλληλοι του δήμου ανέλαβαν τον καθαρισμό του μνημείου, του οποίου η εικόνα αποκαταστάθηκε. 
Τη λύπη του για τη βεβήλωση του μνημείου, αλλά και την ικανοποίησή του για την άμεση παρέμβαση και την αποκατάσταση από το δήμο Καβάλας, που ανέλαβε να καθαρίσει το μνημείο, εξέφρασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.
Επίσης, στην ανακοίνωσή του καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους βανδάλους που ασχημονούν όχι μόνον εις βάρος της μνήμης των θυμάτων, αλλά και εις βάρος του πολιτισμού της πόλης της Καβάλας.
Θυμίζουμε ότι τα αποκαλυπτήρια του συγκεκριμένου μνημείου έγιναν πριν δύο εβδομάδες, αφού τοποθετήθηκε στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στο σημείο όπου το 1943 συνελήφθησαν και κρατήθηκαν τα θύματα πριν από την εξόντωσή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα είχε γίνει προσπάθεια να καθυστερήσει η εκδήλωση, καθώς κάποιοι δεν ήθελαν το «Άστρο του Δαβίδ» να κοσμεί να γλυπτό. Ωστόσο, η δήμαρχος της πόλης είχε προσπαθήσει να αποδώσει όλο τον θόρυβο σε παρεξήγηση και ανάγκη «επικαιροποίησης». 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.