7.6.15

Καλωσορίσατε καινούριοι μας γείτονες (Φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/6 στις 7μμ το πρώτο καλωσόρισμα στους πρόσφυγες του Φιλοξενείου Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο στην Τούμπα (Άνδρου και Μυκόνου), σε μια εκδήλωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων της περιοχής. 

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα και έπειτα πρόσφυγες και κάτοικοι παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα τους μετανάστες της Ειδομενης ενώ τα παιδιά παίζανε στο προαύλιο μαζί. 

Έγινε συζήτηση σε κλίμα οικείο για το πως θα σφίξουν τις σχέσεις τους και θα διαχειριστούν μαζί τον χώρο. Εξάλλου οι πρόσφυγες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας με κοινά προβλήματα. Είναι μια αμοιβαία σχέση παραδέχτηκαν και οι δύο πλευρές. 


Η αρχή έγινε με θέρμη και χαρά από μικρούς και μεγάλους, δίνοντας μια ικανοποίηση και την πρώτη μικρή αλλά σημαντική νίκη της αλληλεγγύης των συλλογικοτήτων, που όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνίζονταν ενάντια σε ρατσιστικές συμπεριφορές και την ξενοφοβία μιας μερίδας κατοίκων της περιοχής. 

Στόχος είναι η αύξηση των κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων για την καλύτερη δυνατή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Πηγή: Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.