22.6.15

Συνεχίζεται για 7η μέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για έβδομη μέρα συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με την συνεδρίαση να αναμένεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η πολιτική αγωγή πρόκειται να ζητήσει να γίνει αποδεκτή η παράσταση για εκδίκαση όλων των εγκλημάτων της εγκληματικής οργάνωσης.
Στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξακολουθεί να διεξάγεται η δίκη, θα τοποθετηθούν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ από έξω είναι πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση από τις 8 το πρωί έξω.
Από τους κατηγορούμενους παρόντες είναι μόνο ο Γιώργος Πατέλης και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Επίσης, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την ένσταση της υπεράσπισης, σχετικά με το δικαίωμα της πολιτικής αγωγής να παρίσταται και να εξετάζει και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μόνο για όσους αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κατηγορίες στις τρεις βασικές υποθέσεις, όπως πρότεινε η εισαγγελέας.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 8 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των υπερασπιστών των κατηγορουμένων και ζητήθηκε η αποβολή της πολιτικής αγωγής όσον αφορά την κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.