5.6.15

"Το Κίτρινο Σκυλί" στο 22ο κάμπινγκ Antinazi Zone - Y.R.E.


Η Θεατρική Ομάδα Piñata παρουσιάζει "Το Κίτρινο Σκυλί" του Μισέλ Φάις.
Μέσα από έναν επίμονο και μακρύ μονόλογο, γραμμένο «εν θερμώ», γνωρίζουμε τη Ρούσκα Ρούσεβα, μια μετανάστρια από τη Βουλγαρία, καταδικασμένη να καθαρίζει «τα κάτω άκρα» μιας πόλης εχθρικής, χωρίς την παραμικρή βοήθεια, βουτηγμένη στο κενό. Ο συγγραφέας με αφορμή τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της Βουλγάρας καθαρίστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα, προτρέπει αναγνώστες και θεατές να στρέψουν το βλέμμα σε εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουμε να μην δούμε, εκτός αν κάποιος τους κάψει με βιτριόλι.

«Μετανάστες, άστεγοι, σαλοί, πρεζόνια, διεστραμμένοι, εγκληματίες. Τα παιδιά του Καιάδα είναι παιδιά μας. Αυτή είναι η κρυφή μας δύναμη. Δικά μας παιδιά. Ο μυστικός όρκος των καθαριστριών.
[...] Με ποιόν μιλάμε όταν μιλάμε με τον εαυτό μας για τον εαυτό μας;»

Η Ρούσκα Ρούσεβα, σκηνική αντανάκλαση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, μετά από τέσσερις επιτυχημένες παραστάσεις στο Ναύπλιο, θα ζωντανέψει ξανά στα πλαίσια του 22ου κάμπινγκ AntinaziZone-YRE στη Θάσο, στο καταπράσινο Δημοτικό Κάμπινγκ της Σκάλας Πρίνου.

  
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Δείτε το trailer της παράστασης:
https://www.youtube.com/watch?v=qJ1QZ0u3XL4

Συντελεστές:
Παίζουν: Φανή Λύκου, Δέσποινα Χαλκορόκα
Φωνή: Μάρα Καλαντζή
Σκηνοθεσία: Πέννυ Γκούζου
Σκηνικά-κοστούμια: Ελεωνόρα Κατσού
Σχεδιασμός Φωτισμού: Μπιάνκα Σαμαρά
Δημιουργικό:
Johnny Negri


Λίγα λόγια για την ομάδα:
 Η Θεατρική Ομάδα Piñata συγκροτήθηκε από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το 2013. Αρχικά, η συνεργασία μεταξύ των μελών της περιοριζόταν σε θεατρικά δρώμενα στα πλαίσια μαθημάτων της σχολής. Πρώτη της ολοκληρωμένη εργασία αποτελεί το θεατρικό έργο του Μισέλ Φάις, Το Κίτρινο Σκυλί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.