20.5.15

Βόλος-«Δρόμοι Συνεργασίας»: Να μην παραχωρηθεί το πρώην Δημαρχείο Αισωνίας στη Χρυσή Αυγή»

Ερώτηση για το θέμα της παραχώρησης της αίθουσας του πρώην δημαρχείου Αισωνίας στην Χρυσή Αυγή για πραγματοποίηση εκδήλωσης την Κυριακή 24 Μαΐου, κατέθεσαν οι σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας» Μ. Πατσιαντάς, Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Α. Δούρας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδης, που καταθέτουν πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για ανάκληση της παραχώρησης του πρώην Δημαρχείου.
Όπως αναφέρουν από τις 20 Απριλίου 2015 βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη 69 ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δικάζεται με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Το ογκωδέστατο κατηγορητήριο εκτός από δεκάδες υποθέσεις βίαιων επιθέσεων με θύματα ανυπεράσπιστους ανθρώπους, συνδικαλιστές, στελέχη της Αριστεράς, μετανάστες, πρόσφυγες περιλαμβάνει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τη δολοφονική ενέδρα σε στελέχη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, την επίθεση εναντίον Αιγύπτιων κα. Είναι επίσης σε όλους γνωστή η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής από την οποία απορρέει η εγκληματική – δολοφονική της δράση και η συγκρότηση «ταγμάτων εφόδου».

«Η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση στην περιοχή μας και συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή 24 Μαΐου στην δημοτική αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας. Στην εκδήλωση μάλιστα έχει ανακοινωθεί ότι θα κάνει τηλεφωνική παρέμβαση ο προφυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος, ένα ηγετικό στέλεχος των ναζί που κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε βίαιη επίθεση εναντίον μικροπωλητών στη Ραφήνα, ενώ δεν δίσταζε να κραδαίνει το προσωπικό του περίστροφο για να εκφοβίσει αντιφασίστες στους δρόμους του Βόλου (29/9/2012)», αναφέρει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, που τονίζει ότι ο εν λόγω υπόδικος χρυσαυγίτης έχει χαραγμένο στο χέρι του το ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil».
Στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έχει επανειλημμένα πάρει αποφάσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού. Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα ότι στις 18-12-2014 ο δήμαρχος Βόλου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την εκτέλεση των 115 εκτελεσθέντων του μαρτυρικού χωριού της Δράκειας ενώ στις 1-2-2015 απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Εβραϊκής Κοινότητας Βόλου, τονίζει η μειοψηφία.
Η παράταξη ρωτά τη Δημοτική Αρχή πως συνάδει η πάγια θέση καταδίκης του ναζισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με την παραχώρηση αίθουσας σε μια ναζιστική οργάνωση με εγκληματική – δολοφονική δράση, εν μέσω μάλιστα της δίκης της ηγεσίας της και τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για να συμβάλλει στην απόκρουση του ναζιστικού – φασιστικού κινδύνου στην πόλη μας.

Πηγή: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.