5.5.15

Η δολοφονία της Άννυ και οι δηλώσεις Πανούση

Σχόλιο του Antinazi Zone

Η δολοφονία ενός 4χρονου κοριτσιού από τα χέρια του πατέρα της είναι ένα γεγονός που αδιαμφισβήτητα σοκάρει ολόκληρη την κοινωνία.

Το ίδιο σοκαριστικές όμως, είναι και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Πανούση, που με αφορμή το τραγικό γεγονός δήλωσε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού REAL: «...ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό...». Ενώ συνεχίζει «...Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη...».

Σίγουρα, η δολοφονία αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από την δικαιοσύνη.

Ο κ. Πανούσης όμως έσπευσε να προαναγγείλει τον θάνατο/δολοφονία του θύτη, επικαλούμενος τους άγραφους νόμους που επικρατούν μέσα στις φυλακές (το πως λειτουργούν οι «κώδικες τιμής μέσα στις φυλακές» και τι προσπάθειες κάνει ο αρμόδιος υπουργός για τους «καταργήσει», θα το αφήσουμε ασχολίαστο) «κλείνοντας το μάτι» ουσιαστικά στους επίδοξους δολοφόνους του, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την αξία της ανθρώπινης ζωής.


Για πόσο ακόμα θα ανέχεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς, να βρίσκεται σε υπουργική θέση ένας άνθρωπος που υπερασπίζεται την αυτοδικία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.