12.5.15

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη για τα «ανθρώπινα σκουπίδια» (Βίντεο)

Την άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής ύστερα από αίτημα των εισαγγελικών αρχών που βασίζεται σε ομιλία του Κασιδιάρη τον Μάιο του 2011 στον Ασπρόπυργο.
Στο βίντεο απαθανατίζεται ο χρυσαυγίτης βουλευτής να καλεί τους κατοίκους να διώξουν από την περιοχή τους τα «ανθρώπινα σκουπίδια», δηλαδή τους Ρομά. Η ομιλία έγινε δύο μέρες μετά το πογκρόμ που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011, εκμεταλλευόμενη τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε σύνολο 225 ψηφισάντων, 190 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 18 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ 17 δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε, από την πλευρά του, πως υφίσταται πολιτική δίωξη και ότι στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως ισχυρίστηκε, οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.