27.5.15

Δίκη Ουαλίντ: «Ένοχοι για όλα» λέει η Εισαγγελέας

Tην ενοχή του Γιώργου Σγούρδα, εργοδότη του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, πρότεινε χωρίς καμία επιφύλαξη η Εισαγγελέας, για τα κακουργήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.
Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή και των άλλων τριών κατηγορουμένων, του γιου του φούρναρη και των δύο φίλων του Σγούρδα, για τα ίδια αδικήματα. Εξαίρεσε μόνο έναν εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της πρώτης ληστείας (αυτή που πραγματοποιήθηκε σε πρώτο χρόνο μέσα στο φούρνο), πρότεινε την ενοχή του όμως για τη συμμετοχή του στη ληστεία σε δεύτερο χρόνο, μέσα στο στάβλο, όπου βασανίστηκε το θύμα. 
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι έχει συμβεί.  Όχι μόνο δεν αποδείχθηκε καμία κλοπή όπως ισχυρίζεται ο πρώτος των κατηγορουμένων (Σγούρδας) αλλά ο τελευταίος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, απέκρυψε στοιχεία ενώ έθεσε σε μέγιστο κίνδυνο ζωής το θύμα, με συμπεριφορά που καταδεικνύει το μέγεθος του δόλου του» είπε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας στην καλά τεκμηριωμένη εισήγησή της. Δεν απέδωσε πάντως το ρατσιστικό κίνητρο στις εγκληματικές πράξεις των κατηγορούμενων.

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος Σγούρδας «εξοργίζεται», ισχυριζόμενος ότι «κάποιος τον έχει κλέψει». Στις άλλες υποθέσεις που αφορούσαν ενδεχόμενη κλοπή ο ίδιος ακολούθησε το δρόμο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά ο φερόμενος (δεν αποδείχθηκε ποτέ) δράστης ήταν Αιγύπτιος... «Θα σε κρεμάσω όπως τις καμήλες στην Αίγυπτο» έλεγε στον Ουαλίντ. 
Η δίκη, που βαίνει προς το τέλος της, συνεχίζεται στα Δικαστήρια Πειραιά στις 30 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται και η ανακοίνωση της απόφασης. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.