6.5.15

Συνεχίζεται η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Πέμπτη 7 Μαΐου, 8 το πρωί στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240)



Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 7 Μάη στις 8 το πρωί, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρηγορίου Λαμπράκη 240).  

Για να διεκδικήσουμε  τη διεξαγωγή μιας δημόσιας και ανοιχτής δίκης με άμεση μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών, να αποτρέψουμε τις απόπειρες των Χρυσαυγιτών για εκφοβισμό των μαρτύρων κατηγορίας και να απαιτήσουμε τη συντριπτική καταδίκη της ηγεσίας των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ.

 Ήδη η διακοπή της δίκης για τις 7 Μάη - καθώς ένας από τους κατηγορούμενους, ο Ν. Παπαβασιλείου (ήδη καταδικασμένος  για επιθέσεις σε μετανάστες) δεν είχε τάχα δικηγόρο και ζήτησε να του διορίσει το δικαστήριο - όπως και το γεγονός πως η ηγεσία των Χρυσαυγιτών επέλεξε να μην εμφανιστεί , δίνουν το στίγμα που η ναζιστική οργάνωση θα ακολουθήσει στη συνέχεια: Διαρκή κωλύματα και αναβολές της ουσιαστικής διαδικασίας της δίκης, ώστε να τραβήξει χρονικά η διάρκειά της και αποστασιοποίηση της ηγεσίας ώστε αφενός να υποβαθμιστεί η διαδικασία, να φορτωθούν  τις ευθύνες κατώτερα στελέχη όπως  Ρουπακιάς και να την βγάλει καθαρή η ηγεσία των νεοναζί.

Επιπλέον, η επίθεση στις 20/4 και ο τραυματισμός δύο μαρτύρων της πολιτικής αγωγής μπροστά σε άνδρες της ΕΛΑΣ και υπό την πλήρη ανοχή της αστυνομίας, που προστάτευε την κατά τα άλλα θλιβερή συγκέντρωση των λίγων δεκάδων Χρυσαυγιτών, δείχνει ότι ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία μαρτύρων και αντιφασιστών θα επιχειρείται σε όλη τη διάρκεια της δίκης με κάθε μέσο και με τρόπο.  Σε μια δίκη που δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Πανούση αστυνομοκρατείται (για την προστασία  ποιου άραγε; ) ουδέν σχόλιο έγινε από την πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ για το γεγονός, που δεν αναρωτήθηκε ποια διμοιρία «φρουρούσε» τη φασιστοσυγκέντρωση και τι ευθύνες  φέρει. Φαίνεται πως ο κ. υπουργός δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τέτοιου τύπου ζητήματα. Ίσως προέχουν οι εκκενώσεις καταλήψεων και η αντιμετώπιση της  «ανομίας» των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Για όλους – λοιπόν – τους παραπάνω λόγους, το αντιφασιστικό κίνημα δίνει ξανά το παρών έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 8 π.μ. την Πέμπτη 7 Μάη. Παράλληλα με την διαδικασία της δίκης αναβαθμίζουμε την αντιφασιστική δράση μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Τον φασισμό θα τον τσακίσει ένα μαζικό, ριζοσπαστικό αντιφασιστικό κίνημα, βαθιά ριζωμένο στους αγώνες για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά


Τρόποι πρόσβασης στο χώρο:

Από Μετρό Αιγάλεω:
750 & 806 Στάση Δημαρχείο

Από Ομόνοια (Μενάνδρου):
Γ18 Στάση Δημαρχείο

Από Πειραιά:
810 Στάση Δημαρχείο

Από Π. Φάληρο:
860 Στάση Δημαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.