30.5.15

Ακόμα 17 νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο

Το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συντόνισε κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρήσεις κατά τις οποίες διασώθηκαν 3.300 και πλέον μετανάστες στη Μεσόγειο, όπου το πολεμικό ναυτικό της χώρας ανέσυρε 17 σορούς που εντοπίστηκαν σε πλεούμενα. 


Σήματα κινδύνου εξέπεμψαν 17 διαφορετικά πλοιάρια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες επιχειρήσεις.
Οι σοροί εντοπίστηκαν σε 3 φουσκωτές λέμβους στις οποίες επέβαιναν επίσης περισσότεροι από 300 μετανάστες εν ζωή, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο Τύπου του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου των μεταναστών.

Το Λιμενικό εξάλλου επισημαίνει συχνά τις «ακραίες» συνθήκες που υπομένουν οι μετανάστες: αφυδάτωση, εναλλαγές ζέστης και κρύου, επιθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πολλοί μετανάστες πεθαίνουν επίσης από ασφυξία έχοντας εισπνεύσει τις αναθυμιάσεις της μηχανής ενώ ταξιδεύουν κλεισμένοι στα αμπάρια.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης που διεξήχθησαν σήμερα συμμετείχαν τουλάχιστον 4 πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, πλοία της ακτοφυλακής, των τελωνειακών αρχών όπως και πολεμικά πλοία της Ιρλανδίας και της Γερμανίας, πλοία άλλων χωρών που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Triton και φορτηγά πλοία.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.