20.4.15

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μέρα πρώτη


Ρεπορτάζ του Antinazi Zone

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε για να διακοπεί και να συνεχιστεί στις 7 Μαίου στον ίδιο χώρο.

Η αφορμή ήταν ότι ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Παπαβασιλείου, που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει ήδη καταδικαστεί για εμπρησμό σε μπαρ αλλοδαπού στον Άγιο Παντελεήμονα, δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο και το δικαστήριο αναμένεται να του διορίσει αυτεπαγγέλτως.

Στις 7 Μαΐου θα εξεταστεί αν η δίκη θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ή σε άλλο χώρο.

Από τους 69 κατηγορούμενους χρυσαυγίτες παρόντες ήταν μόνο οι 44.

Ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής έλαμψε διά της απουσίας του. Γερμενής, Γρέγος, Ζαρούλια, Ηλιόπουλος, Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, Παπάς, Σκορδέλη απόντες.

Από τα γνωστά στελέχη παρόντες ήταν οι Αρτέμης Ματθαιόπολος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, οι πυρηνάρχες Περάματος και Νίκαιας Πανταζής και Πατέλης καθώς και ο Γ.Ρουπακιάς.

Μετά την εκφώνηση των μαρτύρων κατηγορίας προσφωνήθηκαν από την έδρα του δικαστηρίου οι 5 προστατευόμενοι μάρτυρες ως μάρτυρας Α, μάρτυρας Β κ.ο.κ.

Οι ίδιοι βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και, μέσω τηλεφωνικής κλήσης, δήλωσαν «παρών».

Ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων είναι 130.

Επίθεση από Χρυσαυγίτες σε μάρτυρες της υπόθεσης Φύσσα

Δεκαπεντάλεπτη διακοπή ζήτησε και έλαβε συνήγορος της πολιτικής αγωγής, ο οποίος κατήγγειλε ότι τρεις μάρτυρες κατηγορίας της υπόθεσης Φύσσα δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες την ώρα που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι μάρτυρες κατήγγειλαν την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και ακολούθως ένας εκ των τριών μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ οι άλλοι δύο προσήλθαν στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.