20.4.15

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού

 Ρεπορτάζ του Antinazi Zone

Δυναμικό “παρών” έδωσαν 2.000 περίπου αντιφασίστες απ’ όλο το φάσμα της Αριστεράς και του Αντιεξουσιαστικού χώρου, έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού, στην έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Από τις 8 το πρωί είχαμε 4 διαφορετικές συγκεντρώσεις, οι οποίες κατέληξαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Σολωμού:

Στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, όπου καλούσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, εργαζόμενοι και φορείς του δήμου του Κορυδαλλού, με την συμμετοχή 500 περίπου ατόμων.

Στο γήπεδο της Προοδευτικής (Γρ. Λαμπράκη & Χρ. Σμύρνης), όπου καλούσε η ΚΕΕΡΦΑ, μαζί με την ΟΚΔΕ, την ΟΡΜΑ και την ΑΔΕΔΥ -η οποία έιχε κυρήξει 4ωρη στάση εργασία- και συμμετείχαν 500 άτομα.

Στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας, όπου καλούσε το ΠΑΜΕ και ναυετργατικά σωματεία, με την συμμετοχή 400-450  ατόμων.

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου καλούσε ο α/α χώρος, με την συμμετοχή 200 ατόμων.

Από την άλλη η συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών ήταν για άλλη μια φορά άμαζη, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 100 θλιβερούς τύπους, στην πάνω πλευρά των φυλακών, στην οδό Αριστάρχου.


Οι αντιφασίστες που βρέθηκαν σήμερα εκεί, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς την νεοναζιστική οργάνωση: Το κίνημα απαιτεί την παραδειγματική τους καταδίκη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.