19.4.15

Δευτέρα 20 Απρίλη: Ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής - Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, στις 8πμ





Ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής
Παραδειγματική καταδίκη των Νεοναζί

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Δευτέρα 20 Απρίλη - 08.00 το πρωί
Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240)

Τη Δευτέρα 20 Απρίλη ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο Φύρερ Μιχαλολιάκος καθώς και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής του 2012 περιλαμβανομένων των «ανανήψαντων» Χ.Αλεξόπουλου και Σ.Μπούκουρα, συνολικά 70 άτομα.

Από τους 70 κατηγορούμενους οι 67 αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων κατηγοριών και το βασικό αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης το οποίο επισύρει πολυετή κάθειρξη. Μία εκ των κατηγορουμένων είναι ανήλικη και δεν θα βρεθεί στο εδώλιο, καθώς παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων.

Για πρώτη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας θα δικαστεί ναζιστική οργάνωση που είναι πλέον 3ο κόμμα στη βουλή με 388.447 ψηφοφόρους και ενώ στην κυβέρνηση είναι η Αριστερά.

Η δίκη είναι μια πολύ σημαντική μάχη στον πόλεμο κατά του φασισμού. Ενδεχόμενη καταδίκη θα τους απονομιμοποιήσει στα μάτια πλατιών λαϊκών μαζών και θα τους αποδιοργανώσει πολιτικά και οργανωτικά για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Όπως φάνηκε, μέσα από την 18μηνη προφυλάκισή τους, οι ρατσιστικές επιθέσεις μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό, γειτονιές του κέντρου όπως ο Α. Παντελεήμονας και η πλατεία Αττικής έπαψαν να είναι άβατο για τους μετανάστες και την Αριστερά, έκλεισαν πάνω από 10 γραφεία των νεοναζί.

Η μάχη όμως δεν θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Είναι υπόθεση του Εργατικού-Λαϊκού-Αντιφασιστικού κινήματος να τσακίσει τον ναζισμό αλλά και να δώσει την μάχη ενάντια στα πολιτικά αίτια που τον γεννούν και τον υποθάλπουν, όπως η ανεργία, η φτώχια και η καπιταλιστική κρίση.

Antinazi Zone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.