31.3.15

Ο Πάνος Κουτρας δεν παρέλαβε το βραβείο για την Χenia και έστειλε ηχηρό μήνυμα για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς

Ο μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Πάνος Κούτρας ανέβηκε στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και από εκεί έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για το ζήτημα της ιθαγένειας των παιδιών δεύτερης γενιάς.   

Η ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα «Xenia» επικράτησε των υπόλοιπων επιλογών κερδίζοντας συνολικά 6 βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου (για τη δουλειά που έκανε ο Κούτρας με τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη) και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Άγγελο Παπαδημητρίου.

  

Μετά την ανακοίνωση ότι το φιλμ Xenia με θέμα την ιστορία των δύο νεαρών αδελφών Ντάνυ και Οδυσσέα που ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους και να εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια, ο Πάνος Κούτρας έχοντας στο πλευρό του τον σεναριογράφο Παναγιώτη Ευαγγελίδη, ανακοίνωσε πως δεν θα παραλάβουν αυτό το βραβείο μέχρι να περάσει ο νόμος για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς.   


"Αποφασίσαμε να το παραλάβουμε όταν θα περάσει ο νόμος για την ιθαγένεια των παιδιών αυτών. Τότε θα χαρούμε πολύ να το πάρουμε σπίτι μας"ανέφερε ο σκηνοθέτης ενώ ο σεναριογράφος δήλωσε με τη σειρά του πως η ταινία διαπραγματεύεται αυτό το θέμα και ελπίζουν πως το ζήτημα που επεξεργάζεται το υπουργείο θα λυθεί σύντομα.   




Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.