30.3.15

Συγκέντρωση Χανιωτών κατά του φασισμού και της βίας – Μήνυμα του γιατρού Δ. Μακρέα

Μήνυμα κατά του φασισμού και της βίας έστειλαν το μεσημέρι του Σαββάτου εκατοντάδες Χανιώτες που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην Δημοτική Αγορά, με αφορμή την επίθεση σε γιατρό από ομάδα ανδρών.

Στην συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν εκπρόσωποι του ιατρικού και εκπαιδευτικού κόσμου, κοινωνικοί φορείς, εργατικά σωματεία, το κοινωνικό στέκι-στέκι μεταναστών, και άλλες συλλογικότητες.


Το μήνυμα του γιατρού Δημήτρη Μακρέα

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκε μήνυμα του γιατρού Δημήτρη Μακρέα που νοσηλεύεται ακόμη στο Νοσοκομείο με κατάγματα,επισκληρίδιο αιμάτωμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο μήνυμα του ο γιατρός ανέφερε: « Θα ήθελα με αυτό το μήνυμα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που βρίσκεστε συγκεντωμένοι. Μέσα σε δύο ημέρες, εγώ και η Δώρα, ο Βαγγέλης και η Μαργαρίτα, αλλά και πολλοί από εσάς, γίναμε αποδέκτες του πιο ακραίου μίσους από τη μία αλλά και της πιο έντονης, γνήσιας αγάπης από την άλλη.

Σε αυτήν την περιπέτεια δεν μείναμε, δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή μόνοι και αβοήθητοι. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην βρεθεί μόνος του απέναντι στην φασιστική κτηνωδία. Ας γίνει αυτό το χτύπημα η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φασισμός ήρθε για να μείνει. Η μάχη θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη.

Ας την δώσουμε μαζί.

‘Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε έναν από εσάς.

Δημήτρης Μακρέας, 28/3/’15»


Πηγή: haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.