Οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Ιωάννης Βουλδής αναμένεται να καταθέσουν την Παρασκευή υπέρ του κατηγορούμενου (για ληστεία κατά συναυτουργία το 2005) χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου ως δυο άνθρωποι που τυχαία βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού. Ασήμαντη λεπτομέρεια: Και οι δύο ήταν τότε στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης! Ο πρώτος υπήρξε υπαρχηγός μέχρι το 2007 και ο δεύτερος αποτελεί έναν από τους παλαιότερους «συναγωνιστές»
Εν αναμονή της ανακοίνωσης για την ημερομηνία έναρξης της δίκης για την εγκληματική οργάνωση, η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία για μια ποινική υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2005 και στην οποία εμπλέκονται ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης.
Οπως είχαμε τότε δημοσιεύσει (24/10/14, «Το “τσαντάκι” του χρυσαυγίτη»), τον Οκτώβριο η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου (198 «ναι», 4 «όχι», 1 «παρών»), προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με το τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, στις 6/8/2005 τέσσερις άνδρες πλησίασαν στις 10 μ.μ. στη Ρωμαϊκή Αγορά τον Κ.Γ., ελληνικής καταγωγής, τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα, ενώ του αφαίρεσαν μια μαύρη μπλούζα και το τσαντάκι του.
Στη συνέχεια οι δράστες καταδιώχθηκαν από το θύμα και τελικά οι τρεις από τους τέσσερις ακινητοποιήθηκαν από διερχόμενους πυροσβέστες, οι οποίοι αντιλήφθηκαν το περιστατικό, έως ότου συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μάλιστα, όπως κατέθεσε το θύμα στην προανάκριση, το περιστατικό ξεκίνησε, όταν ο ίδιος είδε τους δράστες να πειράζουν έναν Πακιστανό μικροπωλητή και διαμαρτυρήθηκε, με αποτέλεσμα να αρχίσει η συμπλοκή, κατά την οποία έσπασαν και ένα άδειο μπουκάλι μπίρας δίπλα στο κεφάλι του, τα θραύσματα του οποίου τον τραυμάτισαν στο δάχτυλο. Οπως ανέφερε το Τ.Α. Ακροπόλεως, ο τέταρτος άνδρας διέφυγε τη σύλληψη, ενώ οι άλλοι τρεις είναι βέβαια ο σημερινός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Α.Τ., και ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο αδελφός Κασιδιάρης
Ο σημερινός αξιωματικός του στρατού, Αλέξανδρος Κασιδιάρης, ήταν τότε ανήλικος και απαλλάχτηκε, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια έχει κατά καιρούς απασχολήσει τη δημοσιότητα πότε με τον ναζιστικό χαιρετισμό του στο πλάι του αδερφού του, πότε με τη σύλληψή του από την αστυνομία, κατά την οποία βρέθηκε στην κατοχή του όπλο σκοποβολής, την άδεια του οποίου είχε παραβιάσει, πότε με την υπόθεση της πλαστής ταυτότητας της αστυνομίας, στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος ως αστυνομικός.
Σημειώνεται και η συμμετοχή του στο περίφημο βίντεο που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» (23/12/13, «Αρχιφύλαξ Κασιδιάρης»), όπου τα δύο αδέλφια Κασιδιάρη κάνουν αναπαράσταση σκηνής από ταινία του ‘80, κατά την οποία αστυνομικοί ανακρίνουν βασανίζοντας κρατούμενο, ένδειξη για τη διάθεση της οργάνωσης να διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μήνυσε τότε τον διευθυντή της εφημερίδας μας, Νικόλα Βουλέλη, και τον δημοσιογράφο του Ιού, Δημήτρη Ψαρρά, σε μια προσπάθεια υπονόμευσης του κύρους των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, η οποία έπεσε βέβαια στο κενό, αφού το δικαστήριο αθώωσε την «Εφ.Συν.».
Υπερασπιστική γραμμή
Τα νέα στοιχεία που φέρνουμε σήμερα στο φως σε σχέση με την υπόθεση του 2005 αφορούν τους δύο μάρτυρες υπεράσπισης που κάλεσαν οι χρυσαυγίτες, προκειμένου να στηρίξουν τον ισχυρισμό ότι το θύμα ενεπλάκη σε συμπλοκή με έναν άλλο άγνωστο άνδρα, ο οποίος πήρε το τσαντάκι, και ότι οι τρεις κατηγορούμενοι απλώς προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι ήταν περαστικοί, ότι είχαν πάει για φαγητό στην Πλάκα και ότι δεν γνώριζαν τους τρεις κατηγορουμένους. Απλώς ο ένας εκ των δύο μαρτύρων πλησίασε, όπως είπε, τον έναν από τους κατηγορουμένους -τον οποίο απ’ ό,τι έμαθε έλεγαν Ματθαιόπουλο- για να του δώσει το τηλέφωνό του, μήπως τον χρειάζονταν λόγω της ιδιότητάς του ως ασκούμενου δικηγόρου.
Ολως τυχαίως ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, υπαρχηγός εκείνη την περίοδο της Χρυσής Αυγής και μέχρι το 2007, όταν αποχώρησε από την οργάνωση. Ο Ζαφειρόπουλος υπήρξε παράλληλα επικεφαλής του σχήματος της Πατριωτικής Συμμαχίας, που ελεγχόταν από τη Χρυσή Αυγή και που εξαγγέλθηκε τη σημαδιακή ημερομηνία της 21ης Απριλίου 2004, με σκοπό να κατεβεί στις ευρωεκλογές, ενώ ήταν για χρόνια εκδότης της χουντικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» και υπεύθυνος των εκδόσεων «Λόγχη» (της Χρυσής Αυγής τότε), οι οποίες εξακολουθούν να συστεγάζονται με τον «Ελεύθερο Κόσμο». Στη συνέχεια, στράφηκε προς τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, με τον οποίο και ήταν τελικά υποψήφιος στις εκλογές του 2012.
Ο δεύτερος «περαστικός», τον οποίο κάλεσαν ως μάρτυρα οι κατηγορούμενοι δεν αποχώρησε ποτέ από τη Χρυσή Αυγή. Παραμένει στενός συνεργάτης του αρχηγού, Νίκου Μιχαλολιάκου, και είναι από τα παλαιότερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης. Πρόκειται για τον Ιωάννη Βουλδή, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο σε εκλογικές αναμετρήσεις ήδη τουλάχιστον από το 1996. Εκλέχτηκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Αʹ Αθηνών τον Μάιο του 2012, αλλά έχασε την έδρα του μετά από ένα μήνα στις εκλογές του Ιουνίου.
Μπορεί λοιπόν να μην κατάφερε να βρεθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα μαζί με τον Ματθαιόπουλο, είναι όμως μαζί στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή της οργάνωσης. Την Παρασκευή, πάντως, οπότε αναμένεται να διεξαχθεί η συγκεκριμένη δίκη, θα προσέλθει ως περαστικός μάρτυρας, για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο που -όπως θα έμαθε κι αυτός- τον έλεγαν Ματθαιόπουλο...
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.