24.12.14

Καβάλα: Επίθεση σε μαθητές από φασιστοειδή καταγγέλλει το ΚΚΕ

Δύο μέλη της επονομαζόμενης Πατριωτικής Κίνησης, μιας οργάνωσης με σαφή ακροδεξιά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά επιτέθηκαν σε δύο ανηλίκους, καταγγέλλουν μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ.

Πρόκειται για δύο μαθητές, τον πρόεδρο και ένα μέλος του 15μελούς του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας. Ο πρόεδρος είναι και μέλος της ΚΝΕ.

 Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ «τα γνωστά φασιστοειδή της πόλης, που καπηλεύονται την έννοια του Πατριώτη, οι γνωστοί άνθρωποι της νύχτας και του υπόκοσμου, οι υμνητές του Χίτλερ και του δικτάτορα Μεταξά και νοσταλγοί της χουντικής επταετίας, κλιμακώνουν τη "δράση" τους. Αφού επί χρόνια τέτοιες μέρες φρόντιζαν επιμελώς να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του καβαλιώτικου λαού με "φιλανθρωπικές" δράσεις "μόνο για Έλληνες", για να αποκρύψουν το πραγματικό αποκρουστικό τους πρόσωπο, φέτος είπαν να επιδοθούν αποκλειστικά σε άλλες "αγαθοεργίες". Έτσι το τελευταίο διάστημα κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε αγωνιζόμενους μαθητές φραστικά αλλά και με βιαιοπραγίες». 


Ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας 

Η επίθεση σημειώθηκε πέντε μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας, στο οποίο προσέτρεξε ένα από τα θύματα της επίθεσης, όμως οι αστυνομικοί δε θεώρησαν σκόπιμο να παρέμβουν. 

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε δύο μέρες μετά το περιστατικό, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ κατήγγειλε τις αστυνομικές αρχές ότι ενώ η επίθεση έγινε μπροστά στην πόρτα της, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. 

Επιπλέον, όταν ένα από τα θύματα ζήτησε τη βοήθεια και την παρέμβαση των αστυνομικών οργάνων και ενώ οι δράστες εμφανίστηκαν και παραδέχθηκαν την πράξη τους και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά της Αστυνομίας. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τοπικού ΚΚΕ Βασίλης Καταπόδης,«το περιστατικό γεννά ερωτηματικά και για τη στάση της αστυνομίας. Εμείς κάναμε παρέμβαση στην αστυνομία και περιμένουμε απαντήσεις. Θα τις επιδιώξουμε με πολλούς τρόπους και θέλουμε να ανταποκριθούν άμεσα οι αστυνομικές αρχές». 

Όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ, «η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση παρόμοιων ενεργειών των τελευταίων μηνών. Tης βεβήλωσης της τιμητικής πλακέτας που τοποθέτησαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Παλιά Δεξαμενή για την επέτειο των 70 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ. Των χυδαίων και εμετικών συνθημάτων εναντίον του απεργού πείνας Ρωμανού που διεκδικούσε το αναφαίρετο δικαίωμά του να σπουδάσει, με τα οποία γέμισαν όλη την πόλη αλλά και το ΙΧ μέλους της ΚΝΕ. Των απειλών και φραστικών επιθέσεων εναντίον μαθητών». 

Τέλος, καλεί τον καβαλιώτικο λαό «να απαντήσει με τη στάση του στους φασίστες συγκαλυμμένους χρυσαυγίτες», αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και την ΕΛΜΕ, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, το ΕΥΚ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, όλους τους μαζικούς φορείς «να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις». 

«Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία της Καβάλας να απομονώσουν τους φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε γειτονιά. Να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν.Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Οι φασίστες εκπληρώνουν την αποστολή που έχουν αναλάβει από τη μεγαλοεργοδοσία την οποία υπηρετούν. Για αυτό πανελλαδικά στρέφονται εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών, για αυτό και στην Καβάλα στρέφονται απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές που πρωτοστατούν στις μαθητικές κινητοποιήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. 

Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.