13.10.14

Eνημέρωση για δράσεις ενάντια στη συμμετοχή φασιστικού ψηφοδελτίου στο ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης

Την Παρασκευή 10 Οκτώβρη εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. της Δυτικής Θεσ/νίκης, μέλη των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και του ΑΠΥΣΠΕ και άλλοι εκπαιδευτικοί έκαναν παράσταση στη Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης απαιτώντας την ακύρωση ψηφοδελτίου με τον τίτλο "Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών" και τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της εγκληματικής συμμορίας, του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγείλαμε τη Δ/νση Π.Ε. για την αποδοχή του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου η οποία
α) έγινε κατά παράβαση της εγκυκλίου με την οποία προκηρύχθηκαν οι εκλογές αφού το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και οι αιτήσεις των υποψηφίων του ούτε κατατέθηκαν στους Συλλόγους Π.Ε., ούτε ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι γι αυτό ούτε ενέκριναν τη συμμετοχή του στις εκλογές, πράγμα που δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν με δεδομένο ότι τα καταστατικά της Δ.Ο.Ε. και των Συλλόγων δεν επιτρέπουν τη φασιστική δράση
β) όπως φαίνεται ακόμη και από τον τίτλο του, πολύ δε περισσότερο από τις γνωστές αντιλήψεις και τη δράση της Χ.Α., ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο αντιβαίνει τους σκοπούς της εκπαίδευσης, τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης τους στόχους και τις αρχές λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος



Από την πλευρά της Δ/νσης αναφέρθηκε ότι σε σχετικό ερώτημα που κατατέθηκε στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (στις 9/10 και κατόπιν της πρώτης παρέμβασης από την πλευρά μας και απαίτησης μη αποδοχής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου) και αφορούσε τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές ψηφοδελτίου με τον όρο «Εθνικιστικό» στον τίτλο του, η απάντηση του Υ.ΠΑΙ.Θ. ήταν ότι «δεν τίθεται οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς την ονοματολογία των συνδυασμών» και με βάση αυτή την απάντηση η Δ/νση ανακήρυξε τελικά στις την υποψηφιότητα και του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί καταγγείλαμε τόσο τη Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θες/νίκης όσο και τις υπερκείμενες υπηρεσίες (Περιφερ. Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας, στην οποία επίσης απευθύνθηκαν εκπρόσωποί μας, καθώς και το Υ.ΠΑΙ.Θ.) και καταθέσαμε την παρακάτω ένσταση κατά της συμμετοχής του ψηφοδελτίου στις εκλογές. Κοινοποιώντας δε την ένσταση στη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., καλούμε τα Δ.Σ. τους να πάρουν θέση και να αποτρέψουμε όλοι μαζί τους φασίστες να ποτίσουν με το δηλητήριο τους την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!



__________________________

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
10 Οκτώβρη  2014
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον,
δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»
Έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από την εκπαίδευση
και το συνδικαλιστικό κίνημα!
Την ίδια ώρα που χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά λόγω των ελλείψεων  εκπαιδευτικών, που οι μαθητές συνωστίζονται σε υπεράριθμα τμήματα λόγω των συγχωνεύσεων, που τα σχολεία είναι άδεια και από τη στοιχειώδη ακόμη υλικοτεχνική υποδομή λόγω της υποχρηματοδότησης της παιδείας, που χιλιάδες παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας δεν πηγαίνουν στο σχολειό τους λόγω της μη κάλυψης των κονδυλίων για τη μετακίνηση των μαθητών, την ώρα που τόσα και τόσα προβλήματα μετατρέπουν το δικαίωμα στη μόρφωση σε προνόμιο “λίγων κι εκλεκτών”, η ναζιστική συμμορία, το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να κάνει την εμφάνισή του στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπ/κών της Π.Ε.
Ψηφοδέλτιο με τον απροκάλυπτο και προκλητικό τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» και με υποψήφιους δυο γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής κατατέθηκε στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης για τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) της περιοχής. Όχι βέβαια για να καταγγείλει αυτή την αντιεκπαιδευική-αντιλαϊκή πολιτική, να παλέψει για την ανατροπή της, αλλά για να τη στηρίξει και να βοηθήσει στην επιβολή της (όπως κάνει η Χρυσή Αυγή σε κάθε εργασιακό χώρο) και να την “διανθίσει” με το δηλητήριο των ρατσιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων.
Ο εθνικισμός, λεκτική παραλλαγή, “μάσκα” των φασιστικών, ρατσιστικών, ναζιστικών ιδεών, δεν έχει καμιά θέση στην εκπαίδευση. Αυτοί που προκαλούν διώξεις εκπαιδευτικών επειδή επιτρέπουν στους μαθητές τους να ζωγραφίσουν τη σημαία της πατρίδας τους (όπως τη νηπιαγωγό στη Λευκάδα) ή επειδή κράτησαν ενός λεπτού σιγή τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (όπως πριν λίγες μέρες στην Κέρκυρα), αυτοί που απειλούν να διώξουν με τη βία τα παιδιά των μεταναστών από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, αυτοί που θεωρούν την κοινωνική ανισότητα φυσικό φαινόμενο και δικαιολογούν την ύπαρξη προνομίων των λίγων στη βάση της “αξίας” (συνδεμένης βέβαια με τη φυλετική καταγωγή), αυτοί που ζητούν την απαγόρευση της διακίνησης των ιδεών, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης, δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τους εκπαιδευτικούς. Οι απόψεις κι η δράση τους είναι ξένο σώμα στην εκπαίδευση και πρέπει να το αποβάλλουμε!
Στις εργατικές γειτονιές και τα ξεκληρισμένα χωριά της Δυτικής Θεσ/νίκης, εκεί που χιλιάδες παιδιά Ελλήνων και μεταναστών πηγαίνουν καθημερινά νηστικά στο σχολειό τους, χρειάζονται εκπαιδευτικοί που να στηρίξουν αυτά τα παιδιά και μαζί με την τοπική κοινωνία και όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας κι όχι εκφραστές αντιλήψεων κοινωνικού αποκλεισμού κι υπηρέτες-μαντρόσκυλα του μεγάλου κεφαλαίου στην επιβολή αυτής ακριβώς της πολιτικής.
Αυτοί που αποδέχτηκαν την κατάθεση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου είναι υπόλογοι απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας κι όλη την κοινωνία κι οφείλουν άμεσα να το αποκλείσουν από τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) της Δυτικής Θεσ/νίκης.
Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. να πάρουν θέση, να απαντήσουν στο ερώτημα αν τα καταστατικά μας επιτρέπουν τη συμμετοχή και τη δράση φασιστικών μορφωμάτων και να απαιτήσουν, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της περιοχής, τον αποκλεισμό του ναζιστικού ψηφοδελτίου από τις εκλογές.
__________________________


ΕΝΣΤΑΣΗ


κατά της συμμετοχής του ψηφοδελτίου «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» στις εκλογές ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης

ΠΡΟΣ:
-τη Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης
-την Περιφερ. Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας
-το Υ.ΠΑΙ.Θ.
ΚΟΙΝ:
-Δ.Ο.Ε.
-Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης καταθέτουμε ένσταση κατά της συμμετοχής του ψηφοδελτίου «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Δυτ. Θεσ/νίκης.
Το ψηφοδέλτιο αυτό αποτελείται από φορείς φασιστικών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών και ναζιστικών ιδεών, πράγμα που αντίκειται στους σκοπούς της εκπαίδευσης (Ν. 1566/85 και λοιπό νομοθετικό πλαίσιο) ενώ για την υποβολή δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες («Υποβολή των υποψηφιοτήτων με τη φροντίδα και ευθύνη των οικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων» - ΑΔΑ: ΒΖ9Υ9-ΘΨΠ/18-9-2014) και δεν υπήρξε η συναίνεση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., πράγμα τα οποίο δεν μπορεί να γίνει αφού οι φασιστικές ιδέες και δράσεις δεν επιτρέπονται και από τα καταστατικά της Δ.Ο.Ε. και των Εκπαιδευτικών Συλλόγων.
Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την τήρηση των προβλεπόμενων από την ΑΔΑ: ΒΖ9Υ9-ΘΨΠ/18-9-2014 διαδικασιών και την ακύρωση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσ/νίκης.
Θεσ/νίκη 10/10/2014


[Ακολουθούν 15 υπογραφές: μέλους του Δ.Σ. τη Δ.Ο.Ε., του αιρετού του ΠΥΣΠΕ και του αιρετού του ΑΠΥΣΠΕ, μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. και εκπαιδευτικών της Δ/νσης Δυτ. Θεσ/νίκης]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.