6.10.14

Σημεία και τέρατα αποκαλύπτουν οι διάλογοι Λαγού - Δεβελέκου

Σημεία και τέρατα αποκαλύπτουν οι διάλογοι Λαγού - Δεβελέκου

Τι λαμόγια είναι αυτά που έχουμε μπλέξει, ρε;
Αηδιασμένος από τη συμπεριφορά των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι ο υπόδικος βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Λαγός. Στρέφεται κατά του Χρ. Παππά, που φαίνεται πως έχει «γλυκαθεί» από την εξουσία και τη δημοσιότητα, ενώ στη συνομιλία του με τον Σωτήρη Δεβελέκο αποκαλύπτεται η πραγματική ιδεολογία της οργάνωσης: «Για εθνικοσοσιαλισμό μιλάμε»...

Γ. Λαγός: Εχω αηδιάσει αυτά που βλέπω ρε φίλε, αηδίασα να πούμε, αηδίασε η ζωή μου να πούμε. Τι λαμόγια είναι αυτά που έχουμε μπλέξει ρε;
Σ. Δεβελέκος: Δεν ξέρω φίλε, δεν ξέρω πώς λύνεται αυτή η κατάσταση.
Γ: Δεν λύνεται Σωτήρη, φοβάμαι πως δεν λύνεται.
Σ: Δεν ξέρω, και εγώ αυτό φοβάμαι δεν στο λέω ψέματα, εγώ κάθομαι να κοιμηθώ να πούμε και τα βλέπω στον ύπνο μου να πούμε.
Γ: Γιατί εγώ τι παθαίνω; Τι παθαίνω;
Σ: Μ' έχουνε στοιχειώσει.
Γ: Εχω αρρωστήσει ρε, κοιμάμαι έξι η ώρα το πρωί γι' αυτά τα πράγματα να πούμε, δεν είχα νταλκάδες κι απέκτησα νταλκάδες με άλλους, έχω τα δικά μου...
Σ: Ρε φίλε να σου πω κάτι, μπορεί να ήμασταν με δύο δραχμές να πούμε στην τσέπη πριν πέντε χρόνια αλλά κοιμόμασταν ήρεμοι, είχαμε την αξιοπρέπειά μας.
Σημεία και τέρατα αποκαλύπτουν οι διάλογοι Λαγού - Δεβελέκου
Γ: Δεν πάει καλά.
Σ: Ηξερες ότι είναι ο Γιάννης, είναι ο Σωτήρης είναι ο Χρήστος, είναι ο Αντρέας είναι ο Νίκος είναι αυτοί, έχουν έρθει ένα κάρο αρχ.... να πούμε τώρα.
Γ: Δεν πάει καλά...
Σ: Αλήθεια... τέλος πάντων... δεν ξέρω.
Γ: Εχουν έρθει ένα κάρο, και δυστυχώς κι αυτοί οι παλιότεροι που ήταν οι δικοί μας... δεν πάνε καλά.
Σ: Ναι αυτό ακριβώς, δεν πάνε καλά.
Γ: Γίνανε καλά αυτοί στα παπ... μας άμα ερχόντουσαν και καινούργιοι τους βάζαμε εμείς όπως θέλαμε, δεν πάει καλά η κατάσταση.

Σημεία και τέρατα αποκαλύπτουν οι διάλογοι Λαγού - Δεβελέκου
Σ: Καλαμοϊππείς, καλαμοϊππείς
Γ: Τρελαθήκαν όλοι δώσ' τους κάμερα, δώσ' τους κι ένα μικρόφωνο και να τρέχουν όλοι... ρε συ να σου πω ένα παράδειγμα: εγώ έχω πάει στις τελευταίες δέκα ομιλίες, δέκα συγκεντρώσεις που έχω πάει και δεν μιλάω κι έρχονται και μου λένε ξέρω 'γώ να μιλήσεις κι εσύ κι είμαι μπροστά με τους άλλους βουλευτές και λέω όχι δεν μιλάω και το κάνω και εσκεμμένα να δω θα πει κανένας άλλος ρε πούστη ότι δεν μιλάω ούτε εγώ ξέρω 'γώ σήμερα ρε κανείς δεν το έχει κάνει.Ειλικρινά σου μιλάω, δηλαδή μόλις του πουν του άλλου μίλα και του δώσουν ένα μικρόφωνο θα μιλήσει δεν ξέρω τι θα πει έστω και μια καλησπέρα, γεια σας ήρθα για να τον δούνε έχει μιλήσει να πούμε, και το κάνω εσκεμμένα και δεν μιλάω μπροστά σε κάποιους άλλους και λέω ρε π... δεν θα πει κάποιος άλλος δεν θα μιλήσω κι εγώ, όχι ρε δεν έχει τέτοιο πράγμα, είναι άρρωστοι οι άνθρωποι, αρρωστήσανε.
Σημεία και τέρατα αποκαλύπτουν οι διάλογοι Λαγού - Δεβελέκου
Σ: Εχουν αρρωστήσει, έχουν αρρωστήσει, έχουν πραγματικά, έχει μπει αυτό το μικρόβιο της τρέλας μέσα τους και δεν ξέρω αν βγαίνει...
Γ: Αρρωστήσανε.
Σ: Και ξέρεις εσύ αυτό που αναρωτιέμαι εγώ ήτανε ανέκαθεν δηλαδή έτσι μαλ... ή γίνανε τώρα, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.
Γ: Ανέκαθεν ήτανε, μωρέ, δεν γίνεται ξαφνικά ο άλλος, πρέπει να το 'χει μέσα του, απλώς το κρύβει επιμελώς προφανώς κάποια στιγμή κάποια στιγμή το βγάζει, όταν....
Σ: Με το που πεταχτούν οι κάμερες, δηλαδή είναι μια αηδία μια... ένα ξέρασμα με το που πεταχτούν οι κάμερες βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια με τη βροχή.
Γ: Ναι, ναι, τα ξέρω ρε τα ξέρω ναι εγώ είμαι.
Σ: Και λόγια βαριά, τώρα καθόταν ο Παππάς κι έλεγε και θα ακολουθήσουμε μέχρι τον θάνατο και πέρα από τον θάνατο και τα λοιπά... ποιο θάνατο, βρε μαλ..., να πούμε που άμα πέσουμε από τη Βουλή θα πας πάλι να βαράς έπιπλα μ....
Γ: Για δεν ήσουνα και πριν, βρε Χρηστάρα, στα δύσκολα που περνάγανε πού ήσουνα βρε θανατηφόρε, θανατηφόρε που ήσουνα.Πού ήσουνα, γαμ... την πουτ... μου, που άμα δεν ήμασταν στη Βουλή σήμερα θα ήταν ο καθένας στο πόστο του, στην πάρτη του θα ήτανε να πούμε.
Σ: Να μη σταματάνε οι μαλ... οι κλασικοί εκεί που θα τρέχαμε για την καβ... μας, αυτοί θα ήταν να πούμε θα είχαν οικογένεια, ενώ εμείς φυτρώσαμε.
Γ: Ποιος φύτρωσε, κι ήρθανε τώρα όλοι και κάνανε και το 'ντάξει, εγώ σου λέω έχω αηδιάσει τόσο πολύ ειλικρινά σου μιλάω, Σωτήρη, αν είχα πέντε δραχμές στην άκρη μπορεί να είχα φύγει ήδη και να 'λεγα.
Σ: Σε καταλαβαίνω.
Γ: Ας γίνει Σωτήρη. Για εθνικοσοσιαλισμό δεν μιλάμε και για το δικιο, για τον νόμο...
Σ: Ποιον εθνικοσοσιαλισμό ρε Γιάννη, εδώ δεν έχουμε στοιχειώδη ανδρισμό να πούμε.
Γ: Κουράστηκα να μπαίνω εγώ σε κοινοβουλευτικές ομάδες σε ξέρω 'γώ ιστορίες σε πολιτικά συνέδρια.
Σ: Το ξέρω.
Γ: Να μαλώνω με όλους.
Σ: Γιάννη από τη μια θέλω να γίνει κι ένα μπαμ να πούμε να πάνε άσχημα τα πράγματα να δω πού θα πάνε να πούμε πάλι ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να δω αυτοί που λένε για θανάτους για το ένα για το άλλο.
Γ: Τους είδαμε 15 χρόνια τους θανατηφόρους, είδαμε πώς ήτανε δίπλα μας όταν περνάγαμε τα δύσκολά μας, ο καθένας την πάρτη του ήτανε, μόλις η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή ήρθανε. Νάτους! Καλώς τους! Αναλάβανε εκπρόσωποι, αναλάβανε ομιλητές αναλάβαμε ξέρω 'γώ.
Σ: Ναι ναι, τα έμαθα.
Τους βγάζουν όλους στη σέντρα
Bάλαμε ξαδέλφια και πρωτοξάδελφα αριστερά - δεξιά
Γυρνάνε με αμάξια πολυτελείας...
Ούτε λεπτό δεν διστάζουν Γ. Λαγός και Σ. Δεβελέκος να «καρφώσουν» τον αρχηγό τους Ν. Μιχαλολιάκο για τους διορισμούς συγγενών, πρωτοξάδελφων και φίλων. Οργή εκφράζουν και για τα αμάξια πολυτελείας με συνοδεία αστυνομικών που κάποιοι «συναγωνιστές» τους προτιμούν για τις μετακινήσεις τους... Οταν η κουβέντα φτάνει στον Η. Κασιδιάρη, μιλούν για διεστραμμένες καταστάσεις...
Γ: Να φανταστείς και τρέχουνε κάτι μαλ...., εγώ ρε φίλε προχθές πήγα στην Πάτρα.
Σ: Ναι
Γ: Και συνάντησα μια κατάσταση ψιλοαπαράδεκτη κι εκεί πέρα εντάξει.
Σ: Σάπια
Γ: Δεν ξέρεις κάποια παιδιά που ήταν μαζί που είχαν έρθει, κάποιος από τον Πειραιά, από τη Νίκαια από τα Λιόσια κάποιες τοπικές που είναι οι μοναδικές που τρέχουν κι ασχολούνται με όλα και τους ζήτησα και συγνώμη, τους λέω παιδιά δεν σας ξαναπαίρνω μαζί να πούμε. Θα σας τραβολογάω από εδώ και πέρα εσάς να τρέχετε να λύνετε τα προβλήματα όλων σ' όλη την Ελλάδα, γιατί;
Σ: Γιατί Γιάννη, γιατί αυτοί είναι που κρατάνε, αυτοί είναι η Χρυσή Αυγή στην ουσία. Δεν είναι ούτε ο Ψ ούτε ο τέτοιος, αυτά τα παιδιά είναι η Χρυσή Αυγή.
Γ: Αφού 'ναι αυτά τα παιδιά ρε φίλε, να σου πω κάτι, έχω κι άλλα σου λέω. Εχω τρελαθεί πολύ. Θεωρώ ότι αδικούνται άδικα φίλε. Τους βλέπω έξω, δεν παίρνουν κάποιο μεροκάματο κάποιοι άνθρωποι, έχω τρελαθεί, με πιάνει τρέλα μ' αυτά τα πράγματα.
Σ: Αφού βάλαμε ξαδέλφια και πρωτοξάδελφα αριστερά δεξιά.
Γ: Ετσι
Σ: Αφού βάλαμε ξαδέλφια και πρωτοξάδελφα αριστερά δεξιά και το φίλο του φίλου τι...
Γ: Ετσι
Σ: Ε, βέβαια, δέκα χρόνια είναι πίσω δεν έχουνε ψωμί να φάνε να πούμε ματώνουνε και δεν μιλάνε. Μ' έχουνε πιάσει και μου τα έχουνε πει στην απέξω απέξω τι να κάνεις, και βλέπεις εγώ, τον άλλον που έχει δύο μήνες στα γραφεία και επειδή είναι φίλος με την Ψ ή τον Ψ έχει δουλειές. Κάτσε ρε φίλε.
Γ: Τι να πρωτοκάνω. Μπαίνω στη Βουλή μέσα, μαλώνω μ όλους, πάω σε κοινοβουλευτικές ομάδες τους τα χώνω ολωνών, περνάω πειθαρχικά, ο μοναδικός που ρίχνει τιμωρίες στη Χρυσή Αυγή είμαι εγώ ρε φίλε και πώς για ποιους, μαλώνω με παλιούς συναγωνιστές που κάνουν μαλ..., μαλώνω με τωρινούς μαλώνω με έτσι μαλώνω μ' αλλιώς, περνάω πέντε πειθαρχικά τον μήνα και ρίχνω ποινές συνέχεια, γιατί να χαλάω την καρδιά μου και τη ζαχαρένια μου. Σκοτώνουν τις τοπικές μου στο κάτω κάτω για να έχουμε μια πειθαρχία μια σοβαρότητα και τελικά όλα αυτά γιατί. Γιατί; Βλέπω ότι κάτι δεν τους αρέσει, κανενός αυτό το πράγμα ρε παιδί μου. Αρέσει σε μια πολύ μικρή μειοψηφία τελικά. Οι πιο πολύ δεν τους αρέσει κιόλας.
Σ: Δεν νομίζω οι πιο πολύ ότι δεν τους αρέσει, σ' αυτούς που δεν τους αρέσει...
Γ: Ενας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει, ένας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει μας έχουνε καταπιεί λοιπόν και πρέπει να επαναστατήσουμε για να στο πω κι έτσι.
Σ: Πρέπει. Το ξέρω το ξέρω. Πρέπει να γίνει κάτι γιατί στο λέω το βλέπω δηλαδή θα έρθει πλήρης σήψη.
Γ: Κάτι, κάτι ανθρώπους ξέρω 'γώ χθεσινούς να κουμαντάρουν καταστάσεις. Πάω σε τοπικές βλέπω κάτι προχθεσινούς να είναι υπεύθυνοι, πάω εδώ βλέπω κάτι, κι εντάξει, είναι τώρα υπεύθυνοι εντάξει αναλάβανε δεν σέβονται οι πιο πολύ ρε π..., εκτός από ελάχιστους.
Σ: Τίποτα
Γ: Οι πιο πολλοί δεν σέβονται τίποτα.
Σ: Ναι, ναι
Γ: Αδελφές βάλαμε στους δικηγόρους. Κάποιους που μας βρίζανε, έχουμε βάλει, κάποιους, με ποιους να συνεργαστώ εγώ δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κανέναν, το πιστεύεις; Με ποιον μ' αυτόν που με έβριζε πριν από ένα χρόνο.
Σ: Το πιστεύω
Γ: Με ποιον; Τι να μιλήσω μαζί του τώρα; Μ' αυτούς δεν μπορώ να συνεργαστώ. Με κάποιους που τους θεωρώ δικούς μου πάλι και μ' αυτούς δεν μπορώ να συνεργαστώ γιατί βλέπω έχουν τρελαθεί έχουν καβαλήσει καλαμάρες έχουνε ξεφύγει αρρωστήσανε να πούμε και δεν μπαίνει κανείς.
Σ: Ελα ρε να πούμε, εδώ τον πήρε ο Λεμοντζής (σ.σ: μέλος Κεντρικής Επιτροπής), δεν ξέρω αν στο έχει πει τον άλλον τον Κασιδιάρη τηλέφωνο για να του ζητήσει μια χάρη και του λέει μη με ενοχλείς έχω δουλειές λέει άντε γεια. Και του το κλείνει. Σε τέτοιο επίπεδο. Που τον έκρυβε ο Λεμοντζής στα σπίτια του και κάνανε και ράνανε.Ακου δηλαδή. Δηλαδή δηλαδή διεστραμμένες καταστάσεις. Διεστραμμένες...
Γ: Ετσι είναι η κατάσταση. Ρε γίναμε πολιτικοί ρε. Γίναμε πολιτικοί με την κακή έννοια και είμαστε ένα χρόνο στη Βουλή φίλε, αν περάσουν κάνα δυο χρόνια ακόμα ξέρεις τι θα γίνει; Θα ξεφτιλιστούμε παντελώς .....
Σ: Αυτό είναι που φοβάμαι. Αυτό είναι που έχω συζητήσει κι εγώ. Αυτό είναι η αρχή
Γ: Μου γυρνάνε με κάτι αμάξια, με κάτι ξέρω 'γώ ψιλοέτσι να πούμε πολυτελείας με αστυνομικούς κάποιοι δίπλα, με έτσι με αλλιώς .... μου λέει φαντάσου να περάσουνε δυο τρία χρόνια τι έχει να γίνει, και φαντάσου να αναλάβουμε και κάνα πόστο.
Σ: Φαντάσου δηλαδή, είναι ηλίου φαεινότερον πλέον. Ο Μάκης θυμάσαι που μου είχες πει δύο κουβέντες και τον βλέπω λίγο περίεργα το ένα τ' άλλο, δεν του είχαν κάνει καμία κουβέντα, και με πιάνει προχθές και μου λέει «Ρε φίλε δεν μπορώ να έρχομαι μου λέει μ' αυτούς στα αριστερά δεξιά που βλέπω. Εχει πιάσει δηλαδή τους δικούς μας τους δικούς μας τους έχει πιάσει εμετός, οι μόνοι που χαίρονται και κάνουνε πάρτι και λένε και ησυχάζουν τον αρχηγό ότι όλα πάνε καλά είναι τα λαμόγια.
Γ: Είναι αυτοί που δεν θέλουν τη Χρυσή Αυγή.
Σ: Ναι, είναι τα λαμόγια. Είναι αυτοί που δεν τους νοιάζει η Χρυσή Αυγή.
Γ: Τους νοιάζει το ποσοστό.
Σ: Ναι μα έτσι.
Γ: Μα μόνο αυτό τους νοιάζει το ποσοστό.
Σ: Ναι. Εμείς έχουμε χάσει τον ύπνο μας ρε φίλε, έχουμε γίνει ψυχανώμαλοι, να πούμε έχουμε γίνει νευρικοί.
Γ: Στο λόγο της αντρικής μου τιμής ...
Σ: Μα σε είδα, εγώ σε είδα, σε είχα δει
Γ: Εχω φτάσει σε σημείο να κοιμάμαι 5.30 και 6 το πρωί, γυρνάω σαν το φάντασμα που εγώ δεν είχα τέτοια πράγματα. Κοιμόμουνα ξύπναγα το πρωί. Κοιμάμαι 5.30-6 ώρα έχω αρρωστήσει, έχω αρρωστήσει σου λέω.
Σ: Ολοι έχουν τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Ολοι. Αυτό σου λέω. Εχω σηκωθεί δύο φορές από τον ύπνο μου. Εχθές ήτανε σου λέω κρεσέντο καλά έκανες και δεν ήρθες κρεσέντο αηδίας.
Γ: Τα ήξερα ρε Σωτήρη. Τα καταλάβαινα.
Σ: Ητανε ένα κρεσέντο αηδίας και επειδή είναι από τις μεγάλες υποτίθεται συγκεντρώσεις να τους δεις πως σπρωχνόντουσαν δηλαδή όχι αστείοι όχι αστείοι, όχι αστείοι, οι αστείοι μπροστά τους έχουν αξιοπρέπεια ρε φίλε.
Γ: Σιχαμάρα, στο δ... Πού να πάω λέω; Να πάω που να 'μαι με τον αρχηγό και θα είμαι και αναγκασμένος που θα είμαι δίπλα στον αρχηγό να περνάει ο κάθε μαλάκας να μου μιλάει και να χαιρετάει κιόλας και να κάθομαι να του μιλάω κιόλας έτσι. Δεν μπορώ ρε φίλε να κάνω τον κομφερασιέ. Δεν μπορώ τον κομφερασιέ δεν τον έκανα ποτέ στη ζωή μου.
Σ: Το ξέρω.
Γ: Τι να κάνω; Τι να κάνω τώρα; Να έρχεται το κάθε λαμόγιο που με έβριζε μέχρι πέρσι και να μου λέει τώρα «Συγχαρητήρια, μπράβο, πάμε γερά» και τέτοια... ε, δεν μπορώ ρε φίλε.
Σ: Ρε φίλε είναι σα να σε κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα κι εσύ να το δέχεσαι. Αν έχεις στοιχειώδη ανδρισμό δεν το δέχεσαι.
Βίασαν κοριτσάκι στα γραφεία της Σπάρτης
Σοκάρει η «ομολογία» των δύο πρωταγωνιστών της τηλεφωνικής συνομιλίας ότι γνώριζαν για καταγγελία που αφορούσε βιασμό κοριτσιού στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στη Σπάρτη. «Και πήγε ο έξυπνος ο δικός μας και της έλεγε να μην ανοίγεις τα πόδια», παραδέχεται ο Σ. Δεβελέκος.
Γ: Με δουλεύει ο άλλος. Ποιο το όφελός του, γιατί κάποιο όφελος έχει. Δουλεύω γιατί το όφελός μου είναι το 7 να γίνει 17. Γιατί έτσι πάει αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι το σκεπτικό. Και κάθομαι σου λέω και μαλώνω περνάω πειθαρχικά κάνω ράνω και κάτσε έχω απηυδήσει. Μα την Παναγία απηύδησα, απηύδησα, απηύδησα. Ολα τα προβλήματα της Χρυσής Αυγής έρχονται πάνω μου Σωτήρη στο λέω ειλικρινά μιλάμε φιλικά.
Γ: Το πιστεύω ρε Γιάννη το πιστεύω, μη νομίζεις ότι δεν βλέπω και ότι δεν καταλαβαίνω αντιλαμβάνομαι τα πάντα, στο έχω ξαναπεί καταλαβαίνω τι τραβάς και καταλαβαίνω ότι είσαι μόνος σου, το καταλαβαίνω απόλυτα. Και όχι μόνο εγώ.
Γ: Αηδία.
Σ: Ολος ο κόσμος το καταλαβαίνει. Οχι όλος ο κόσμος, μ' όσους έχω συζητήσει, με όσους μπορώ να συζητήσω γιατί άμα τα συζητήσεις και πάνε και παραέξω θα φανείς και κακός και ότι έχεις δόλο και δεν συμμαζεύεται.
Γ: Ναι, ναι.
Σ: Με τις π...
Γ: Εγώ τα λέω Σωτήρη και δεν μασάω τίποτα σου μιλάω έτσι, ό,τι λέω τώρα με σένα το λέω και με άλλον μπροστά, τα έχω πει και μπροστά σε όλους, δεν κωλώνω. Να παν .... ας με βγάλουν εμένα μετά το ρουφιάνο της Χρυσής Αυγής, ο προδότης της Χρυσής Αυγής, να βγω εγώ προδότης της Χρυσής Αυγής. Δεν πειράζει, δεν πειράζει. Ας είναι οι αγωνιστές οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ να τους τα χαρίζω απ' τη μια δεν μπορώ να τους τα χαρίζω. Οσο ήμουνα μέχρι που να κοπανήσω κάποιους γερά και να σηκωθώ να φύγω.
-------------------------
Σ: Σου λέω θα γίνει αργά ή γρήγορα θα γίνει κάνα νταχτιρντί χοντρό, δηλαδή εγώ το προβλέπω. Εχθές επειδή το συζήτησα με το Μάκη του λέω προβλέπω μπόρα και θα 'ρθει και πολύ σύντομα.
Γ: Θα έρθουν.
Σ: Εχουμε φτάσει στο απροχώρητο.
Γ: Ξέρεις τι θα γίνει μέχρι τις εκλογές θα πάνε καλά. Πηγαίνει μόνο του το τρένο, θα πάμε καλά με τις εκλογές και μετά τις εκλογές εκείνες θα αρχίσει φίλε το μεγάλο το σόου. Εκεί που θα έχεις βάλει 50 βουλευτές μέσα που θα είναι το κάθε καρυδιάς καρύδι, εκεί που θα 'χεις γεμίσει με συμβουλάτορες και με έτσι και με άτομα που παίζουν. Καταρχήν έχει χαθεί παντελώς η ιεραρχία μέσα στη Χρυσή Αυγή.
Σ: Καμία...
Γ: Κάποιος που είναι εκτός κοινοβουλευτικής δίνει εντολές γιατί είχε μια αρμοδιότητα άλλη, ένας άλλος που έχει αρμοδιότητα χάνεται μετά εκεί πέρα γίνεται ένα πατιρντί σου λέω ατελείωτο. Κάποιος δίνει εντολές σε δέκα ανθρώπους και παίρνει εντολές από άλλους δέκα.
Γ: Δεν βγαίνει έτσι άκρη ρε φίλε. Εχουμε χάσει τον μπούσουλα σου μιλάω. Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω 'γώ δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας η οποία έριχνε (ακατάληπτο) στα γραφεία.
Σ: Το ξέρω, το ξέρω.
Γ: Και τι έκανε εντέχνως η τοπική; Ξέρεις τι κάνανε στην τοπική.
Σ: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε.
Γ: Εδωσε ποινή έναν μήνα... Ρε φίλε σου λέω, εντάξει σου λέω τα ακούω και λέω δεν γίνεται.
Σ: Και πήγε μετά ο έξυπνος και της έλεγε άμα δεν ήθελες να μην ανοίγεις τα πόδια σου. Τι πήγε και είπε ο άλλος ο έξυπνος ο δικός μας.
Γ: Ρε μ... σου λέω τα 'χω χάσει, τα 'χω χάσει, λέω δεν γίνεται δεν γίνεται ρε μ... τα 'χω χάσει. Πού έχω μπλέξει μ' αυτούς, χίλιες φορές στο γήπεδο που πήγαινα με την Ορίτζιναλ καλύτερα, καλύτερα θα 'ναι. Καλύτερα δηλαδή αισθάνομαι καλύτερα. Αυτό που ζώ τώρα στη Χρυσή Αυγή ρε φίλε που υποτίθεται έχουμε ιδεολογία και έχουμε και νοοτροπία και έχουμε.
Σ: Τίποτα
Γ: Τι ναι αυτό το χάλι ρε μ...; Τι ναι αυτό το χάλι ρε μ...;
Σ: Δεν γίνεται όμως και να το παραδώσουμε έτσι. Δεν γίνεται να το παραδώσουμε κι έτσι. Τι θα κάτσουμε να πούμε, με σταυρωμένα χέρια, πρέπει κάτι να κάνουμε, ε είναι χαμένο ρε παιδί μου δεν γίνεται να το παραδώσουμε έτσι. Για μένα προσωπικά είναι τα παιδικά μου όνειρα, δεν τα παρατάω έτσι.
Γ: Δεν ξέρω Σωτήρη, τι να σου πω; Κι έχω κουραστεί ρε φίλε. Δεν είμαι και σε ηλικία των 25 και των 26, ξέρεις εχω αρχίσει και μεγαλώνω εχω πάει 40-41, αηδιάζω, κουράζομαι, ξέρεις δεν μπορώ.
Είχαμε τους δικούς μας, είχανε το φιλότιμο, ξέρω 'γώ σεβόντουσαν τώρα άμα τους δεις σαν ζώα, μόνο σα ζώα καταλαβαίνουνε...
Σ: Τίποτα ρε, φίλε. Η Δημοκρατία μπορεί να ξεφτιλίσει τα πάντα, αυτό το σύστημα που μπορεί να διαφθείρει τα πάντα...
Γ: Δεν είναι δημοκρατία Σωτήρη. Είναι εγωισμός, είναι η εγωπάθεια του κάθε ανθρώπου είναι και το πως...
Σ: Είναι είναι...
Γ: ... η δημοσιότητα είναι μεγάλη αρρώστια, μεγάλη αρρώστια η δημοσιότητα.
Σ: ναι, ναι. Ε σου λέω ήτανε για να πλακώσεις κλωτσιές, να ξεράσεις, δεν ξέρω 'γώ τι... Δηλαδή ήτανε... Τέλος πάντων.
Γ: Τέλος πάντως, δεν λες τίποτα. Δεν ξέρω πού θα βγει. Θα δούμε τι θα βγει.
Τους είπα βγάλτε με από τις επιτροπές, δεν θέλω να σας βλέπω
Γ: .... και να 'πιανα τον αρχηγό, γιατί θεωρώ ότι είναι από τους λίγους που αξίζουν εκεί πέρα μέσα να πούμε και θεωρώ ότι αδικείται τελικά να πούμε αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα με το συρφετό, όλο αυτό που υπάρχει, θα τον έπιανα θα του έλεγα είμαι δίπλα σου. ξέρω 'γώ και σε απόσταση όμως, δεν μπορώ, παράτα τη Βουλή τελείως, φίλε, εγώ η Βουλή όταν πηγαίνω οι επιτροπές είναι 75 ευρώ, ξέρεις τι έκανα πριν από πέντε μέρες τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα βγάλτε με από τις επιτροπές δεν θα είμαι σε καμία επιτροπή, και μου λείπουν τα λεφτά, εντάξει, δεν μπορώ ρε ούτε να τους βλέπω ούτε να με βλέπουνε δηλαδή πάω στη Βουλή μέσα κι αηδιάζω πιο πολύ από τους δικούς μας μετά για τους υπόλοιπους.
Σ: Μα για τους δικούς μας αηδιάζεις αυτό το καταλαβαίνω μ' αυτό καταλαβαίνω.
Γ: Αηδίασα, σου λέω ειλικρινά δεν ξέρω πού θα σταματήσει και βλέπω πολύ κόσμο να μιλάει να μιλάει να μιλάει να λέει παράπονα.
Σ: Ρε Γιάννη, να σου πω κάτι μεταξύ μας τώρα μεταξύ μας εγώ πιστεύω ότι αυτά μπορούν να σταματήσουνε με πολύ απλά με δυο τρεις κουβέντες του αρχηγού. Εγώ αυτό πιστεύω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έχει κάνει και τόσο καιρό γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι είναι χαζός άνθρωπος και δεν βλέπει το τι γίνεται.
Γ: Οχι, βλέπει βλέπει
Σ: Δεν είναι χαζός, ευφυέστατος είναι
Γ: Προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες ρε Σωτήρη κι αυτός, ε ναι.
Σ: Τι ισορροπίες δηλαδή, θα ξεφύγει κάποια στιγμή, να σου πω κάτι ο σκληρός σκληρός πυρήνας δηλαδή και με τον Νίκο που τα συζητάμε όλα αυτά απέξω απέξω κι όλοι είναι συφιλιασμένοι έχουνε βγάλει σπυριά και να σου πω κάτι δεν είμαστε και άνθρωποι που κρατιούνται, θα γίνει καμιά μαλ... χοντρή στα εσωτερικά μας.
Γ: Ειλικρινά σου μιλάω
Σ: Δηλαδή θα ανοιχτούνε κεφάλια μεταξύ μας.
Για τον Κασιδιάρη: Χθες έκανε τον κονφερανσιέ
Σ: Γιάννη να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι γιατί η κατάσταση είναι στο απροχώρητο. Κάτι πρέπει να γίνει.
Γ: Τι να σκεφτούμε;
Σ: Πρέπει να επαναστατήσουμε.
Γ: Τι να σκεφτούμε; Εδώ μου είπανε χθες ο άλλος έκανε τον κονφερανσιέ έκανε τον ομιλητή, έκανε τον... βάλε να μιλήσει ένας άνθρωπος, βάλε και από το μέτωπο νεολαία να μιλήσει ένας άνθρωπος να μιλήσει.
Σ: Τίποτα ρε
Γ: ... Εχουν τρελαθεί οι άνθρωποι.
Σ: ...
Γ: Κάνουν τα πάντα, τα παραγγέλματα, ανάβουν τις δάδες, μιλάνε, βγαίνουν
Σ: Ναι, ναι
Γ: Στην τηλεόραση. Δηλαδή ήρεμα ρε, ήρεμα ρε περίεργοι ήρεμα ρε.
Σ: Ναι, ναι
Γ: Αφήστε και κανέναν άλλον άνθρωπο να μιλήσει ρε π... να πούμε. Τι είναι αυτό το πράγμα ρε. Εμένα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να μιλήσω κιόλας στην ομιλία και μου λέει ο Ηλίας να μιλήσω, όχι ρε Ηλία του λέω, άστο του λέω, δεν μιλάω του λέω μιλήστε εσείς του λέω. Εχετε ομιλητές. Τι να ρθω να μιλήσω τώρα.
Σ: Τι να πεις ρε, τι να πεις...
Γ: Τι να μιλήσω; Αφού έχω σιχαθεί ακούω ομιλίες και μου γυρνάνε τα άντερα. Ούτε στη Βουλή, σταμάτησα και στη Βουλή να μιλάω, δεν παρουσιάζομαι καθόλου αφού είπα και του αρχηγού, διώξε με και από βουλευτή του λέω τέτοια τους έχω πει του είπα να με βγάλουν και από επιτροπές, αηδιάσει και δείχνω με τον τρόπο μου το πόσο αηδιασμένος αισθάνομαι. Και να δω να πει κάποιος έτσι. Ρε φίλε κανενός δεν σηκώνεται το φιλότιμο τίποτα, κανενός.
Σ: Τι περιμένεις ότι θα κάτσει να σκεφτεί κανένας εσένανε; Μόνο αυτοί που πέρασες τα δύσκολα. Αυτοί που έχουν γλυκαθεί και έχουνε δει την εξουσία λένε δεν γαμ... και ο Λαγός και ο κάθε Λαγός.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.