22.10.14

Πετυχημένη η συνέντευξη τύπου του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά για την Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Ρεπορτάζ του Antinazi Zone

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, για να παρουσιάσει τις συντονισμένες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη 2014.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν οι: Θανάσης Κούρκουλας, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Γιώργος Λυγουριώτης, ΑntinaziZone–YRE, Σεραφείμ Σεφεριάδης, πανεπιστημιακός στο Πάντειο, Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος στον Αθήνα 9.84, Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα ΜΜΕ, Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Μάνια Μπαρσέφσκι, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Κυρίτση, Ρωγμές στα ανατολικά, Έφη Γαρίδη, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.


Την συνέντευξη εκ μέρους του Αντιφασιστικού Συντονισμού συντόνισε ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ο οποίος μίλησε για την απόφαση που είχε παρθεί από την Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλη, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, με την συμμετοχή 32 συλλογικοτήτων από 20 χώρες της Ευρώπης.

Τόνισε ότι ο συντονισμός της μάχης ενάντια στον φασισμό, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι αναγκαίος αλλά και επιτακτικός, ειδικά μετά την επανεμφάνιση της ακροδεξιάς και των νεοναζί σε μια σειρά χώρες στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μάη.

Επίσης, ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν αντιφασιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Νίκαια και Κολωνό, περιοχές που η Χρυσή Αυγή είχε πάρει μεγάλα εκλογικά ποσοστά.

Την σειρά πήρε ο Γιώργος Λυγουριώτης από το Antinazi Zone, που παρουσίασε την μέχρι στιγμής εικόνα για τις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν σε χώρες της Ευρώπης, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης.

Στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ, θα οργανωθεί αντιφασιστική κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη. Αντίστοιχα την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και διαδηλώσεις στη Γερμανία, σε Βερολίνο, Αμβούργο και Φρανκφούρτη και στις Βρυξέλλες του Βελγίου.
Στην Κύπρο, θα γίνει δικοινοτική(Ε/Κ-Τ/Κ) αντιφασιστική εκδήλωση στην Λευκωσία.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Νοέμβρη, που θα είναι μια αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία, στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, με την συμμετοχή των Justin Sullivan και Dean White, από το θρυλικό συγκρότημα των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7.30μμ, με τις πρώτες νότες να ξεκινούν στις 8.45μμ από τους One hour before the trip για 45 λεπτά. Στη συνέχεια θα ανέβουν στη σκηνή οι Baildsa από την Θεσσαλονίκη, για 1 ώρα και η συναυλία θα κλείσει με τους Justin Sullivan και Dean White από τους New Model Army, για περίπου 2 ώρες, σε μια δυναμική ζωντανή εμφάνιση.

Στο χώρο της συναυλίας θα παρουσιαστεί έκθεση αντιφασιστικού σκίτσου και ζωγραφικής που θα οργανωθεί από τους μαθητές του 59ου Λυκείου στα Πατήσια μαζί με την Ένωση Γονέων 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και η τιμή ενίσχυσης είναι 5 ευρώ.

Ο Σεραφείμ Σεφεριάδης  αναφέρθηκε στις πολύτιμες δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος, ειδικά μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της σημερινής μάχης που δίνεται ενάντια στο φασισμό, αλλά και τις πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από το αντιφασιστικό κίνημα για να βάλει στο σκαμνί της δικαιοσύνης την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος από τον Αθήνα 9,84, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ παρουσίαζαν την συνολική εικόνα και δράση της Χρυσής Αυγής, για την ανάγκη παρέμβασης της ΕΣΗΕΑ στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα οργανωθεί εκδήλωση του Παρατηρητηρίου κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα ΜΜΕ, που θα παρουσιάσει την έρευνα που έγινε με βάση δημοσιεύματα της προεκλογικής περιόδου του Μαΐου, σχετικά με το πώς διαχειρίστηκαν οι εφημερίδες τα θέματα της Χρυσής Αυγής και μεταναστών.

Η Μάνια Μπαρζέφσκι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της δίκης της Χρυσής Αυγής εξήγησε ότι οι πολιτικοί δεσμοί του φασισμού με την κυβέρνηση δεν έχουν λυθεί και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει και στηρίζει την πανευρωπαϊκή αντιφασιστική δράση στις 8 & 9 Νοέμβρη

Ο Νίκος Μάλλιαρης μίλησε για τον ρόλο των φασιστών και των παραγόντων στον χώρο του ποδοσφαίρου καθώς και για την προσπάθεια να οργανωθεί στην Αθήνα ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων με αντιφασιστικό περιεχόμενο

Η Ελένη Κυρίτση από τις Ρωγμές στα ανατολικά, παρουσίασε την αντιφασιστική συναυλία που θα γίνει την Παρασκευή στις 24 Οκτώβρη στο γήπεδο της Παλλήνης με τους Μόνιμο Κάτοικο, Indico, Mc Yinka, Radiosol, Spectacular Bastards και Νότια Ανταπόκριση.


Τέλος, η Έφη Γαρίδη από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών εξήγησε την σημαντική αλλαγή κλίματος προς το καλύτερο που υπάρχει στις γραμμές των εθελοντών και των μεταναστών του Σχολείου μετά τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.