26.10.14

Το «τσαντάκι» του χρυσαυγίτη

Η εκδοχή που κατέθεσε στη Βουλή ο εκτελών χρέη υπαρχηγού της Χ.Α. κατά τη διαδικασία άρσης της βουλευτικής του ασυλίας καταρρίπτεται από το έγγραφο του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως που απεστάλη για να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία.


Μπορεί να ήρθη η ασυλία του προχθές στη Βουλή (198 «ναι», 4 «όχι», 1 «παρών»), αλλά ο εκτελών χρέη υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, έδωσε μια περίεργη δικαιολογία για την ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.

Η σχετική δήλωσή του από το βήμα της Βουλής έχει ως εξής: «Ο άνθρωπος που με έχει κατηγορήσει για ληστεία το 2005, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος μετά από μία συμπλοκή που δημιούργησε ο ίδιος όντας χρήστης ναρκωτικών ουσιών, προφανώς σε μια σύγκρουση η οποία είχε να κάνει με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, έχασε ένα τσαντάκι, το οποίο εγώ ο ίδιος στην κατάθεσή μου στην Αστυνομία είπα ότι γνωρίζω πού βρίσκεται και έδειξα στις αστυνομικές αρχές τον τόπο που βρίσκεται το συγκεκριμένο τσαντάκι».


Γνώριζε…

Με 198 "ναι", 4 "όχι" και 1 "παρών" ήρθη στη Βουλή η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου
Με 198 «ναι», 4 «όχι» και 1 «παρών» ήρθη στη Βουλή η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου EUROKINISSI
Τι μας λέει, λοιπόν, ο Ματθαιόπουλος; Οτι ένα άτομο, το οποίο κατηγορείται από τον ίδιο τον Ματθαιόπουλο ως «βαποράκι», έχασε ένα τσαντάκι. Και ο Ματθαιόπουλος γνώριζε πού βρισκόταν το τσαντάκι. Με ποια λογική; Ηταν φίλος του μηνυτή; Ηταν στην περιοχή του κέντρου όταν γινόταν η αγοραπωλησία; Είχε συμμετοχή στην αγοραπωλησία; Τι περιείχε το τσαντάκι; Και πώς πήγε στην Αστυνομία και υπέδειξε πού είναι το τσαντάκι, το οποίο ανήκει σ’ ένα βαποράκι και μια αγοραπωλησία, με τα οποία ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση. Αστεία πράγματα.

Η αλήθεια είναι βέβαια διαφορετική. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, που φέρνουμε στη δημοσιότητα, «στις 6.8.2005, περί ώρα 22.00, στη Ρωμαϊκή Αγορά, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης [ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη και επίσης χρυσαυγίτης, αξιωματικός σήμερα του στρατού, ο οποίος τότε ήταν ανήλικος και απαλλάχτηκε], μαζί με τον Α.Τ. και άλλο ένα άγνωστο άτομο, πλησίασαν τον Κ.Γ., τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, στη συνέχεια δε τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα του αφαίρεσαν την μπλούζα του και το τσαντάκι του». Οι δράστες καταδιώχτηκαν και ακινητοποιήθηκαν από διερχόμενους πυροσβέστες στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, «οι οποίοι αντιλήφθηκαν το περιστατικό» και εν συνεχεία «συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης».

Επ’ αυτοφώρω

Μ’ άλλα λόγια, με τη βοήθεια πυροσβεστών η αστυνομία συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τους Ματθαιόπουλο, Κασιδιάρη και έναν ακόμα στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Το τέταρτο άτομο διέφυγε. Μάλιστα σε μεταγενέστερο έγγραφο της ΓΑΔΑ, ο Ματθαιόπουλος αναφέρεται ως «φυγόποινος», τον οποίο αναζητά η Εισαγγελία Αθηνών.

Η υπόθεση πήρε τώρα τον δρόμο της, αλλά ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι επί εννιά χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε μ’ αυτήν. Και έπρεπε να φτάσει στη Βουλή ο Ματθαιόπουλος για να θυμηθούμε κι αυτόν και το «τσαντάκι» του.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.