26.8.14

Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη: Δεν συνομιλούμε με τη Χρυσή Αυγή - Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποί της

Για "πρόκληση" κάνει λόγο η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη" αναφερόμενη στη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένου του Α. Ματθαιόπουλου, γνωστού υβριστή των θυμάτων του Άουσβιτς και υμνητή των ναζιστικών εγκλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είναι το λιγότερο πρόκληση το γεγονός ότι στη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το γραφείο του κ. Μπουτάρη έχει προσκαλέσει-όχι εκ παραδρομής, όπως πληροφορηθήκαμε, και τον υπόδικο, πρόσφατα αποφυλακισμένο με εγγύηση, Α. Ματθαιόπουλο, γνωστό υβριστή των θυμάτων του Άουσβιτς και υμνητή των ναζιστικών εγκλημάτων.
Πώς συμβιβάζεται η απαράδεκτη αυτή πρόσκληση με το γεγονός ότι το απερχόμενο Δ.Σ. με ομόφωνες αποφάσεις του έχει κηρύξει τη Χ.Α. ανεπιθύμητη στη Θεσσαλονίκη-μαρτυρική πόλη;

Πώς συμβιβάζεται η απαράδεκτη αυτή πρόσκληση με τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη, «ντρέπομαι που στη μαρτυρική Θεσσαλονίκη με τα 50.000 θύματα από τους ναζί βρέθηκαν 10.000 άνθρωποι που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Να πάνε οι 10.000 ψήφοι τους στη θάλασσα, δεν τις θέλω»; 
Πώς συμβιβάζεται η απαράδεκτη αυτή πρόσκληση με τους κατ’ επανάληψη απαξιωτικούς και υβριστικούς εις βάρος του χαρακτηρισμούς από το νεοναζιστικό καρκίνωμα;
Είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού και αντιναζιστικού μετώπου εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, εάν η διοίκηση Μπουτάρη αντιμετωπίζει τους εκπροσώπους του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ως ισότιμους συνομιλητές.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να πάρει θέση όχι μόνο στα λόγια αλλά και με τις ανάλογες πράξεις, όπως με τη συμπλήρωση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αντιμετωπιστούν με συντεταγμένο τρόπο οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων.
Απαιτούμε να μην υπάρξει οποιαδήποτε χρονική ή τοπική συνάφεια της ορκωμοσίας των χρυσαυγιτών δ.σ. με εκείνη των δ.σ. των παρατάξεων της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης».

Πηγή: legt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.