11.7.14

Δημήτρης Ψαρράς: "Επί χρόνια η ΧΑ έκανε τη βρώμικη δουλειά των μηχανισμών καταστολής"


Ο δημοσιογράφος και ερευνητής Δημήτρης Ψαρράς, μιλάει στο Κόκκινο για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της ΧΑ με αφορμή την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη.


"Για πολλά χρόνια η ΧΑ ήταν εργαλείο των μηχανισμών καταστολής", κάνοντας τη "βρώμικη" δουλειά με σκοπό την τρομοκράτηση των κατοίκων και των μεταναστών (σσ. περίπτωση του Αγ. Παντελεήμονα), σημείωσε ο κ. Ψαράς.

Κάποια στιγμή η ΧΑ αισθάνθηκε πολύ άνετα σε αυτό το πλαίσιο της άτυπης συνεργασίας της με τις αρχές που ξεπέρασε τα όρια.

Ο κ. Ψαράς στάθηκε σε δύο γεγονότα, πρώτον στην επέτειο για τα γεγονότα του Μελιγαλά, θεωρώντας ότι τότε η ΧΑ προσπάθησε να υπερβεί τα όρια και να δηλώσει ότι αυτή είναι η μόνη δύναμη στο συντηρητικό - ακροδεξιό στρατόπεδο η οποία  έχει τον πρώτο λόγο και δεύτερον στις επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα και τη δολοφονία Φύσσα.

Τέλος αναφέρθηκε και στις διασπαστικές τάσεις που υπάρχουν αυτή τη περίοδο στους κόλπους της ΧΑ, καθώς όλοι προσπαθούν να διασφαλίσουν ευνοικότερους όρους με τη δικαιοσύνη.


Πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.