15.7.14

Εργαστήρια στο 21ο Camping Antinazi Zone - Y.R.E.


 Δείτε τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν 


Σύγχρονος Χορός & Κινητικό παιχνίδι



Πώς νους και σώμα συντονίζονται στη στιγμή;


Η κίνηση, κάθε μορφής, έχει τη μοναδική ικανότητα να μας φέρνει στο εδώ και το τώρα. Ομαδικότητα, παιχνίδι και διάδραση δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες να το ανακαλύπτουμε:

Για ζέσταμα... 
Μέσα από απλές κινητικές δομές, στοιχεία από πολεμικές τέχνες αλλά και την φυσική κίνηση του σώματος, ζωντανεύουμε και συντονίζουμε σώμα και νου, ακολουθώντας τον έμφυτο ρυθμό μας

Συνεχίζουμε..
Με κινητικά παιχνίδια, ομαδικά και σε ζευγάρια- εστιάζουμε στην ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του σώματος, στη μουσικότητα της κίνησης καθώς και στην λειτουργικότητα μιας ομάδας μέσα από απλούς κανόνες παιχνιδιού. 
Βρίσκουμε σημεία επαφής με τον άλλο, συγχρονιζόμαστε, δημιουργούμε τη στιγμή!


*Απαραίτητα για τους συμμετέχοντες: άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια
(Τα εργαστήρια θα γίνονται απογευματινές ώρες 4 φορές κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ και η συμμετοχή είναι ελεύθερη)
----
(Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και υπότροφος του Ιδρύματος Πράτσικα, η Χρύσα Καλλιάφα συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School ως μέλος της μεταπτυχιακής ομάδας Edge.
Από το 2008 έχει συνεργαστεί ως performer με τους χορογράφους Freddie Opoku-Addaie (Royal Opera House residency), Pair Dance Company, Motus Project collective, Petra Rocks Productions, Nico Monaco, Όλγα Σπυράκη, Dina Abu Hamdan, με το jazz quartet του Chris Michael- Shaheen καθώς και σε διάφορα projects στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 


Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό για αρχάριους, επαγγελματίες, σπουδαστές χορού και παιδιά.) 

________________________


Εργαστήρι κατασκευής κοσμημάτων


Και φέτος, για 3η φορά στο camping του Antinazi Zone - Y.R.E. θα διοργανώσουμε εργαστήρι για κατασκευή κοσμημάτων!

Θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε δικά μας κοσμήματα, εύκολα και φτηνά.


Όσοι/ες νιώθουν λοιπόν πως έχουν ταλέντα και δημιουργικότητα ανεξερεύνητα, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν! Το μόνο που θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας είναι ένα μικρό πενσάκι, ενώ τις βασικές 1ες ύλες θα τις παρέχουν οι διοργανωτές. Επίσης όσοι/ες έχουν παλιά φο-μπιζού, που δεν τα θέλουν πια, μπορούν να τα φέρουν για να τα «διαλύσουμε» και να φτιάξουμε καινούρια. Έτσι, ξεφορτωνόμαστε τα παλιά κοσμήματα, αποκτάμε καινούρια, κάνουμε οικονομία αλλά και πρακτική εξάσκηση στην ανακύκλωση!


Ραντεβού στο camping λοιπόν, για να καλλιεργήσουμε νέα ταλέντα και να «φτιάξουμε μόνοι μας» τα δωράκια που θα χρειαστούμε μέσα στον ερχόμενο χειμώνα!


Φέρτε μαζί σας: Πενσάκι και παλιά φό-μπιζού


________________________


Εργαστήριο πρόληψης μικρο-ατυχημάτων στο σπίτι 
Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών


Μέρα με την μέρα η παροχή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών γίνεται ολοένα και ποιο δύσκολη. Σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο του εργαστηρίου μας δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα την οποία θα πρέπει πάντα να αναζητάμε. Μπορούμε όμως να επεξεργαστούμε συνήθειες και κανόνες υγιεινής, τις οποίες λίγο πολύ όλοι θυμόμαστε αλλά πιο πολύ ξεχνάμε.

Σκοπός μας φέτος λοιπόν είναι να μάθουμε να αποφεύγουμε αλλά και να αντιμετωπίζουμε ατυχείς καταστάσεις που μπορεί να μας συμβούν ανά πάσα στιγμή, όπως εγκαύματα από μαγειρικά σκεύη, μικρής επιφάνειας τραυματισμοί από αιχμηρά αντικείμενα κ.α. 

Στο δεύτερο κομμάτι του εργαστηρίου μας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Η παροχή πρώτων βοηθειών σε άμεσες καταστάσεις αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί ψυχραιμία και αποφυγή λανθασμένων χειρισμών οι οποίοι μπορούν να αποβούν μοιραίοι.  

Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στο εργαστήριο μας στο φετινό 21o Αντιφασιστικό Camping που διοργανώνει το Antinazi-zone - Y.R.E. 


________________________


Εργαστήρι τάνγκο


Με τη Μαριάννα Τσακίρη

Τι είναι το αργεντίνικο τάνγκο; Στo εργαστήριo του κάμπινγκ της YRE θα μιλήσουμε για την εμπιστοσύνη που αναπτύσσει το χορευτικό ζευγάρι, το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να χορέψεις αγκαλιά με ένα ξένο και ποιοι είναι οι ρόλοι του καβαλιέρου και της ντάμας, του άντρα και της γυναίκας.

Μαθαίνουμε κάποια αρχικά βήματα, ακούμε κλασσικά και νεότερα κομμάτια κάνοντας μια μικρή εισαγωγή στον κόσμο αυτό.

________________________



Λειτουργία Παιδικού Στεκιού στο Camping του Antinazi Zone - Y.R.E.



Ξανά και φέτος λειτουργούμε στο κάμπινγκ του Antinazi Zone - Y.R.E. παιδικό στέκι για τις ανάγκες των συμμετεχόντων που θέλουν να κάνουν διακοπές μαζί με την οικογένειά τους.

Το παιδικό στέκι θα λειτουργεί καθημερινά απογευματινές ώρες και θα καλύπτεται από εθελοντές και γονείς.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν δημιουργικά, φτιάχνοντας κατασκευές με υλικά της φύσης, χειροτεχνίες, ζωγραφίζοντας, τραγουδώντας και συμμετέχοντας σε μουσικοκινητικά δρώμενα. Τέλος, θα φτιάξουμε γλυκίσματα, θα διαβάσουμε παραμύθια, θα αναζητήσουμε τον κρυμμένο θησαυρό και άλλα πολλά...


Δεχόμαστε παιδιά όλων των ηλικιών. Τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορέσουν αν θέλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να οργανώσουν παιχνίδια για τους μικρότερους κατασκηνωτές, καθώς και άλλες δραστηριότητες που θα εμπνευστούν.

Παιδιά, φέρτε μαζί τις ιδέες, τα παιχνίδια και τα βιβλία σας γιατί θα λειτουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.