16.6.14

Κόρινθος: Πορεία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης (φωτογραφίες)

a1sx2_Thumbnail1_mich4.jpgΕκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία  την Κυριακή 15 Ιουνίου, (Διεθνής Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης) στην Κόρινθο, για να διαμαρτυρηθούν για την ύπαρξη των άθλιων κέντρων κράτησης και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους   μετανάστες που αγωνίζονται με κάθε τρόπο ενάντια στον βάρβαρο εγκλεισμό τους. 
Η πορεία  ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης - με συνοδεία  αυτοκινήτου της αστυνομίας - και κατευθύνθηκε προς το Κέντρο Κράτησης Κορίνθου.  Ήταν εξαιρετικά δυναμική και με συμμετοχή συλλογικοτήτων και ομάδων από την Αθήνα, το Άργος , το Ναύπλιο, την Πάτρα και την Κόρινθο.

Ομάδα αστυνομικών βρισκόταν στην πύλη του στρατοπέδου και απαγόρευε την είσοδο.
Τα περισσότερα από τα συνθήματα της πορείας ήταν σχετικά με το κλείσιμο των κέντρων κράτησης  και ακούστηκαν σε πολλές γλώσσες για να μπορέσουν να γίνουν κατανοητά από τους ανθρώπους που κρατούνται έγκλειστοι εκεί.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που το πανό που έγραφε FREEDOM και σήκωναν μαύρα μπαλόνια από ήλιον αφέθηκε να πετάξει στον ουρανό πάνω από το στρατόπεδο για να το δουν οι έγκλειστοι συνάνθρωποί μας που κρατούνται εκεί.

b2ap3_thumbnail_DSC00017.JPGb2ap3_thumbnail_WP_20140615_038.jpgb2ap3_thumbnail_mich6.jpg

Πάνω από 3 διμοιρίες των ΜΑΤ και δυο κλούβες ήταν παρατεταγμένοι σε δρόμους της πόλης ,  ειδικά στον δρόμο που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Κορίνθου.
mat_20140616-065521_1.jpg
Οι έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης βρίσκονται σήμερα σε έναν χώρο «εκτός νόμου» χωρίς δικαιώματα, χωρίς καμία νομική πρόβλεψη ή προστασία, ούτε αιχμάλωτοι, ούτε κατηγορούμενοι παρά απλοί κρατούμενοι. Η επιδίωξη του κράτους να τους διατηρεί σε ένα νομικό κενό και σε μια αόριστη κράτηση, φανερώνει με τον πιο έκδηλο τρόπο την προσπάθειά του να καταστήσει αόριστη όχι μόνο την περίοδο της κράτησης τους αλλά και την ίδια τη φύση του εγκλεισμού τους. Άλλωστε εδώ και χρόνια οι μετανάστες-ριες παρουσιάζονται ως ο εξωτερικός και εσωτερικός εχθρός, εμπνέοντας τον φόβο στο γηγενή πληθυσμό και βιώνοντας διαρκώς το φόβο του ελέγχου, του εγκλεισμού, της απέλασης. Οι μετανάστες που βρίσκονται έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιστέκονται καθημερινά με απεργίες πείνας και εξεγέρσεις.
Όπως οι ίδιοι μάλιστα αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:
"Όταν άνοιξαν τα κέντρα κράτησης, η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο η μέγιστη περίοδος κράτησης προσφύγων ήταν έξι μήνες. Έπειτα αύξησαν την περίοδο κράτησης σε ένα χρόνο, ύστερα σε ενάμισι χρόνο και σήμερα αυτή είναι η μέγιστη περίοδος που ο ελληνικός νόμος επιτρέπει. Αλλά έπειτα, ξαφνικά, πριν λίγες εβδομάδες αύξησαν επιπλέον τη διάρκεια κράτησης σε επ΄ αόριστον κράτηση!!! Με τη συστηματική και επ' αόριστον κράτηση η ελληνική κυβέρνηση μας σκοτώνει. Μας τρώνε τις ζωές μας και σκοτώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας μέσα σε φυλακές. Και όλα αυτά τη στιγμή που κανείς από εμάς δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα."

b2ap3_thumbnail_mich9.jpgb2ap3_thumbnail_mich8.jpgb2ap3_thumbnail_mich7.jpgb2ap3_thumbnail_mich5.jpgb2ap3_thumbnail_mich4.jpgb2ap3_thumbnail_mich1.jpg

Πηγή: omniatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.