10.6.14

Όταν η «αντισυστημική» Χ. Αυγή δηλώνει φιλήσυχη και σοβαρή...


Του Γιώργου Λυγουριώτη

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, οι τρεις Χρυσαυγίτες βουλευτές Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Γ. Λαγός, παρευρέθηκαν στην Βουλή και τοποθετήθηκαν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις συμπληρωματικές κατηγορίες που τους βαρύνουν για το θέμα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ας προσπεράσουμε την εικόνα των «σκληρών» και «αμετανόητων» που πήγαν να διαμορφώσουν εξαπολύοντας λεκτικές επιθέσεις και απειλές μέσα στην αίθουσα της Βουλής και ας εστιάσουμε στις απολογίες των Χρυσαυγιτών.

Ούτε λέξη για τον Π. Φύσσα

Και οι τρεις Νεοναζί μίλησαν για τις προφυλακίσεις, για τις «ανυπόστατες κατηγορίες» για «άδικη κράτηση και έλλειψη στοιχείων», αλλά δεν είπαν κουβέντα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα! Για το γεγονός δηλαδή που ξεσκέπασε την εγκληματική οργάνωση και την σειρά αποκαλύψεων που ακολούθησαν.

Φύρερ: μυστικές επαφές με ΝΔ... 

Ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, ανέφερε: 

«Όμως δεν είναι μόνο ο Μπαλτάκος. Μέσα στα δύο κινητά τηλέφωνα που μου κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική, όπου έχετε βγάλει του κόσμου τις λεπτομέρειες, υπήρχε ένα όνομα και κάποιες κλήσεις. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης! Ήταν και αυτός σε επαφές, καθώς και δύο υπουργοί της ΝΔ σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής».

Για άλλη μια φορά, όπως και στην υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, για τις οποίες μάλιστα κοκορεύεται. 


Το μόνο που καταφέρνει να αποδείξει μ’ αυτά του τα λόγια ο φύρερ Μιχαλολιάκος είναι ότι κάθε άλλο παρά αντισυστημική οργάνωση είναι η Χ. Αυγή. Αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή μόνο φόβος και τρόμος του κατεστημένου και της κυβέρνησης δεν είναι!

Ο Άδωνις θέλει παιδάκι Χρυσαυγίτη... 

Ο Γ. Λαγός, ανέφερε την κατάθεση του δημάρχου της Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδη (σημ. στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ στις πρόσφατες εκλογές) ο οποίος φέρεται να κατέθεσε ότι:

«σε καμία από τις δράσεις αυτές όπου κατέβηκε η Χρυσή Αυγή στη Νίκαια δεν έγιναν επεισόδια, καμία φορά από αυτές».

O Χρ. Παππάς έκανε αντίστοιχες αναφορές, όπως για τον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Χρ. Παππά, του έλεγε: 

«προτιμώ ο γιος μου να είναι στα 16 του Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και κομμουνιστής» και συμπλήρωνε: «εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε...».

Ενάντια στη βία, φιλήσυχοι και σοβαροί...

Ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να πείσει την Βουλή ότι είναι ενάντια στη βία δηλώνοντας: 

«Τέλος, σε ότι αφορά τη βία, αν θέλετε την άποψή μας και ειδικότερα την άποψή μου –εσείς τη γνωρίζετε με πάρα πολλές αναφορές που έχω κάνει απ’ αυτό εδώ το Βήμα, από συνεντεύξεις, από τηλεοπτικές εμφανίσεις– έρχομαι να καταθέσω ένα ντοκουμέντο στα Πρακτικά της Βουλής: Περιοδικό ”Χρυσή Αυγή” αριθμός τεύχους 71, 20 Μαΐου του 1992, αναφορά και ρεπορτάζ σχετικά με το δεύτερο συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου ”Χρυσή Αυγή”».

»Διαβάζω: ”Η πολιτική τακτική του Λαϊκού Συνδέσμου –με σύντομη αναφορά στην μέχρι τώρα πορεία του– αποτέλεσε το θέμα της επόμενης εισηγήσεως, η οποία έγινε από τον συναγωνιστή  Χρήστο Παππά, στην οποία καυτηριάστηκε η στάση του Τύπου απέναντι στα λαϊκά, πατριωτικά κινήματα, δηλώθηκε με σαφήνεια η αντίθεσή μας σε ανεγκέφαλες πράξεις, σε παράνομες και τρομοκρατικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώθηκε ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι ένα απολύτως νόμιμο πολιτικό κίνημα και όλες οι δραστηριότητές του είναι εξίσου νόμιμες.» 

»Τέλος, στην ίδια εισήγηση –εγώ την έκανα τότε, το 1992– διαχωρίστηκε από ιδεολογικής και πολιτικής απόψεως η θέση μας από τον ”χώρο της ακροδεξιάς”, με την οποία αποκλείστηκε και κάθε μελλοντική σχέση ή συνεργασία.»

Εκτός του ότι με την ίδια λογική μπορούν να επιδειχτούν και έχουν δημοσιευτεί δεκάδες ντοκουμέντα με ύμνους για τους Ναζί και τον Χίτλερ τόσο από τον Παππά όσο και από τα άλλα στελέχη της ΧΑ, οι δηλώσεις του Παππά δείχνουν την τακτική της νεοναζιστικής οργάνωσης: να φανεί σαν μια «φιλήσυχη» και «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, που να μπορεί να συνομιλεί φιλικά με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με την οποία να έχει κοινή συμπόρευση και, γιατί όχι, μια κοινή πολιτική ατζέντα.

Μια αγαπημένη οικογένεια...

Τέλος ο Χρ. Παππάς, είπε ακόμα: 

«Είμαστε στη φυλακή, γιατί δε προσκυνήσαμε ποτέ!»

Δηλώσεις που αφήνουν αιχμές για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Κασιδιάρη, Παναγιώταρο) που δεν προφυλακίστηκαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξαν παρασκηνιακές συμφωνίες για να την βγάλουν καθαρή.

Αυτό συνδέεται με άρθρο του Ν. Μιχαλολιάκου μια μέρα μετά τις ευρωεκλογές  όπου έγραφε, αναφερόμενος στην οργάνωσή του: 

«...Δυστυχώς δεν έλειψαν τα φαινόμενα παλαιοκομματισμού, πολιτικαντισμού, φαινόμενα, τα οποία χαρακτηρίζουν ένα αστικό και όχι επαναστατικό κόμμα. Αυτό θέλετε για τη Χ.Α; Εγώ ΟΧΙ! Και να ξέρετε πως ο μεγαλύτερος εχθρός του κινήματός μας είναι όλοι αυτοί που λένε να αλλάξουμε...»

Είναι προφανές απ’ αυτά ότι υπάρχουν διαμάχες στις γραμμές της νεοναζιστικής οργάνωσης ανάμεσα στους βουλευτές που είναι «μέσα» και «έξω» από την φυλακή.

Αυτή είναι η ηγεσία της ΧΑ: Συστημική ως το μεδούλι, κολαούζος υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, που εκλιπαρούν και παζαρεύουν για να αποφύγουν την φυλακή, από την οποία, σύμφωνα με τον αρχηγό της Μιχαλολιάκο, δεν λείπουν φαινόμενα πολιτικαντισμού που χαρακτηρίζουν ένα κόμμα που υπηρετεί την άρχουσα τάξη («αστικό κόμμα»).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.