5.6.14

Ένας χρόνος από την δολοφονία του Γάλλου αντιφασίστα Κλεμάν Μερίκ – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην γαλλική πρεσβεία, Πέμπτη 5 Ιουνίου


Του Γιώργου Λυγουριώτη

Το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2013, ο 19χρονος Γάλλος αντιφασίστας Κλεμάν Μερίκ δολοφονείται στο κέντρο του Παρισιού από ομάδα νεοναζί.

Ο Κλεμάν Μερίκ ήταν φοιτητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, και ενεργός στο αντιφασιστικό κίνημα της Γαλλίας καθώς ήταν μέλος της Αντιφασιστικής Δράσης Παρισιού-Προαστίων και ακτιβιστής στην SUD Étudiant.

Μέλη της Εθνικιστικής Επαναστατικής Νεολαίας (Jeune Nationaliste Révolutionnaire), φασιστική οργάνωση που δρούσε τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία και αποτελούταν από νεοναζί και ήταν γνωστή για την επιθετική της δράση κατά μεταναστών και μελών της Αριστεράς, είχαν στήσει ενέδρα στον Γάλλο αντιφασίστα, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια με σιδερογροθιές. Ο Κλεμάν παρέμεινε εγκεφαλικά νεκρός για πολλές ώρες και στην συνέχεια κατέληξε στο νοσοκομείο Σαλ Πετριέ.
sσ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽υνίας 7), στέλνο

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την φασιστική δολοφονία, συμπίπτει με την πρόσφατη νίκη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές, που εκz﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ς ευρωεκλογές που εκ;enaτίναξε το ποσοστό του από 6,3% που πήρε στις ευρωεκλογές του 2009, σε 24,7%.

Για τους λόγους αυτούς, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 17:00 μμ, έξω από τα γραφεία της Γαλλικής Πρεσβείας της Αθήνας (Βασ. Σοφίας 7), στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλη την Ευρώπη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.