17.6.14

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ήμερο προβολών – συζητήσεων στη Νέα Σμύρνη (φωτο)


Tου Πάρη Μακρίδη (συμμετέχει στη Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης)

Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Ιούνη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ήμερο προβολών και συζητήσεων στη Νέα Σμύρνη, το οποίο διοργανώθηκε από τέσσερις τοπικές συλλογικότητες (Πρωτοβουλία Ν. Σμύρνης ενάντια σε Φασισμό – Ρατσισμό – Κρατική Καταστολή, Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης, Ανήσυχοι Γονείς Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης).

Την πρώτη μέρα προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της δημοσιογραφικής ομάδας του infowar ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. Πριν την προβολή, συζητήσαμε με τον Άρη Χατζηστεφάνου, τόσο για το ντοκιμαντέρ όσο και για το φασιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα, τα χαρακτηριστικά του, τη στενή του σχέση με την οικονομική ολιγαρχία και το κράτος, για τις ευθύνες της Αριστεράς για την άνοδό του αλλά και για τα καθήκοντα που έχει αυτή για την αντιμετώπισή του.

Τη Δευτέρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, συζητήσαμε με το Γιώργο Γιουκάκη (απολυμένο εργαζόμενο της ΕΡΤ) και το Γιώργο Φιλιππάκη (απολυμένο εργαζόμενο του ΑΛΤΕΡ) για τον αγώνα ενάντια στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η συζήτηση ήταν πλούσια και «άγγιξε» ζητήματα όπως το σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, το ποια μπορεί να είναι η οργάνωση των αγώνων και της αυτοδιαχείρισης των ΜΜΕ. Ακολούθησε video σχετικά με το περσινό κίνημα κατάληψης της ΕΡΤ.








  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.