11.5.14

Αντιφασιστική παρέμβαση στη Βάρκιζα


Σήμερα, Κυριακή 11 Μάη, ο "Αντιφασιστικός Συντονισμός 3Β" πραγματοποίησε παρέμβαση στη Βάρκιζα. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στους κατοίκους της περιοχής:


Όποιος νομίζει πως ο φασισμός είναι μια ιστορία που χάνεται στο μακρινό παρελθόν καλά θα κάνει να κοιτάξει 
με μεγαλύτερη προσοχή γύρω του

Ο κρατικός αυταρχισμός και η επίθεση στο κόσμο της εργασίας από την κυβέρνηση και την τρόικα που χτίζουν ένα νέο μεταμνημονιακό μεσαίωνα, είναι πλέον ξεκάθαρα. Με αφορμή την οικονομική κρίση καταργούνται εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών τα οποία έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, το σύστημα κάνει αυτό που ιστορικά ο ρόλος του προστάζει: φέρνει το παρακράτος στο προσκήνιο και χρησιμοποιεί το φασισμό ως ένα εργαλείο τρομοκράτησης της κοινωνίας και κάμψης των αντιστάσεων. Η «αντισυστημική», «αντιμνημονιακή», «πατριωτική» Χρυσή Αυγή, ως κύριος εκφραστής του φασισμού στην ελληνική πραγματικότητα, λειτουργώντας με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν αντίστοιχα μορφώματα σε όλη την Ευρώπη, εξαπολύει τα ανδρείκελα της, επιτίθεται σε μετανάστες και αγωνιστές ενώ παράλληλα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών. Στηρίζοντας αντεργατικούς νόμους υπέρ των εφοπλιστών, υπέρ της πώλησης νησιών και της εκποίησης δημόσιας γης, αποπροσανατολίζει την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα, εκμεταλλεύεται τη δίκαιη οργή του κόσμου και προσπαθεί να στρέψει το ένα κομμάτι των καταπιεσμένων απέναντι στο άλλο.


Όμως η ψήφος στους δολοφόνους δεν είναι η μόνη έκφραση του φασισμού στην ελληνική όπως και στην ευρωπαϊκή  πραγματικότητα. Οι συμμορίτικες συμπεριφορές με ρατσιστικό-εθνικιστικό υπόβαθρο, η επίθεση σε όποιον σκέφτεται ή δείχνει διαφορετικός και το lifestyle της ψευτοαντρίλας και του φαίνεσθαι, τείνουν να παγιωθούν στη καθημερινότητα και στο μυαλό των ανθρώπων ως φυσιολογικά.

Αυτά τα φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στη περιοχή μας. Μετά από στοχευμένες επιθέσεις που δέχτηκαν μαθητές οι οποίοι είχαν αναπτύξει αντιφασιστική δράση, αποφασίσαμε ότι δε πρέπει να παραμείνουμε σιωπηλοί. Έτσι δημιουργήσαμε τον «Αντιφασιστικό Συντονισμό 3Β», ένα μετωπικό εγχείρημα από κατοίκους και συλλογικότητες της περιοχής. Σκοπός μας είναι η εδραίωση ενός ανοιχτού και μόνιμου πεδίου συζήτησης και δράσης και η απομόνωση του φασισμού στις γειτονιές, στα σχολεία και στους εργασιακούς μας χώρους.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί ούτε μπορούν ούτε (πολύ περισσότερο) θέλουν να αντιμετωπίσουν το φασισμό. Ο φασισμός και η διάλυση των ζωών μας μπορούν να τσακιστούν μόνο από τη δική μας δράση, μέσα από την ανάπτυξη μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, την οικονομική ολιγαρχία, τους νεοναζιστές μπράβους της και σε τελική ανάλυση, ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τα γεννά όλα αυτά.   

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 3Β


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.