9.5.14

«Εργασία υποσχόταν η Χρυσή Αυγή» για να στρατολογήσει νέα μέλη


Διορισμούς, εργασία και άλλα ρουσφέτια τους υπόσχονταν στελέχη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τους στρατολογήσουν στην οργάνωση, αναφέρουν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ΧΑ, σύμφωνα με τη δικογραφία.
   
Όπως προκύπτει από  τις απολογίες  τους ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση,  οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι μέλη της Χρυσής Αυγής τους έταζαν  διορισμούς στο Δημόσιο, μόλις γίνουν πρώτο κόμμα. Επίσης, τους έλεγαν ότι όποιος βρεθεί  στο πλευρό του κόμματος, θα βγει κερδισμένος στο μέλλον.

Ένας κατηγορούμενος περιγράφοντας στις ανακρίτριες τον τρόπο με τον οποίο τους προσέγγιζε η Χρυσή Αυγή, φέρεται να λέει στην απολογία του:
«Μας έλεγαν ότι έχει 6% και θα έρθει πρώτο κόμμα και ότι όποιος πάει τώρα μαζί τους, θα βοηθηθεί. Κατ' αρχάς με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να πιούμε έναν καφέ και να γραφτώ στην οργάνωση. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δεν θα βγει χαμένος».

Ένας άλλος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε:
«Ήμουν φοιτητής, αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα, αναζητούσα δουλειά και από τις ειδήσεις είχα ακούσει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους ανθρώπους.... Πήγα στα γραφεία της Ποσειδώνος, με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: “Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία"».

Ένας τρίτος κατηγορούμενος είπε στις ανακρίτριες:
«Όταν άκουσα για διανομή φαγητού από τη Χ.Α., πήγα τρεις φορές και πήρα φαγητό. Αυτή ήταν η σχέση μου, όπως με ρωτάτε. Φόρεσα την μπλούζα της Χ.Α. όταν πήγα και πήρα τρόφιμα, το δέχομαι. Δεν ήθελα να τη βάλω πάνω μου, απλά τη φόρεσα για να πάρω στη διανομή μία σακούλα παραπάνω».
Σε ερώτηση των ανακριτριών εάν τον ανάγκασαν να φορέσει την μπλούζα για να πάρει τρόφιμα, απάντησε: «Μάλιστα, μας ανάγκαζαν. Εγώ φόρεσα την μπλούζα για να πάρω παραπάνω φαγητό».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.