5.5.14

Μάζεμα τροφίμων από την Πρωτοβουλία Νίκαιας: αλληλεγγύη ενάντια στην κρίση, ο φασισμός ποτέ δεν ήταν λύση!



Της Μαρίας Καπαράκη

 Το Σάββατο 3 Μάη (για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα), η «Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό» πραγματοποίησε συλλογή τροφίμων για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, έξω από κεντρικό σούπερ μάρκετ της περιοχής.


Για άλλη μια φορά κόσμος συνεισέφερε αρκετά προϊόντα, κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας. Τα προϊόντα αυτά μαζεύονται στη δομή «Αλληλεγγύη για όλους», που στεγάζεται στην οδό Πέτρου Ράλλη 238 στη Νίκαια. Μέσω αυτής της δομής εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με τα μέλη της «Αλληλεγγύης για όλους» άλλες τόσες οικογένειες βρίσκονται στη λίστα αναμονής της δομής για να εξυπηρετηθούν, γεγονός που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κόσμος και σε αυτή την περιοχή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες δεν αρκούν για να ανατρέψουν την εξαθλίωση που βιώνουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, παράλληλα με συλλογική δράση και μαζικούς αγώνες για καλυτέρευση των ζωών μας, η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη (ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας) είναι για εμάς ο μόνος δρόμος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.