21.5.14

Μεθοδεύοντας την ακύρωση της Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης στην Σκάλα Πρίνου

Πριν λίγες μέρες τοποθετηθήκαμε ανοιχτά στους συμπολίτες μας για το ζήτημα της ουσιαστικής άρνησης της Δημοτικής Επιχείρησης να δώσει κάποιο έγγραφο στην YRE ώστε να πραγματοποιηθεί και φέτος στον Πρίνο η διεθνής αντιρατσιστική συνάντηση. Η δημόσια τοποθέτηση της δημοτικής Α.Ε. δεν ήρθε ποτέ, ούτε και το έγγραφο. Υπήρξαν όμως διάφορες προσωπικές προφορικές διαβεβαιώσεις σε μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Θάσου, που μετά από επικοινωνία με τους διοργανωτές αποκαλύφθηκε το μέγεθος του ψέματος και το βάθος του εμπαιγμού. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ανακοίνωση μας μέχρι την σημερινή, τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. ως άλλοι μάγοι της φυλής, προσπάθησαν να μας θαμπώσουν αντιμετωπίζοντάς μας σαν "ιθαγενείς" με τα καθρεφτάκια των Άγγλων επενδυτών. Μια συμφωνία με την Europark Homes Ltd η οποία είναι γεμάτη από ανακρίβειες, ελλείψεις και ερωτηματικά, δημοσιοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Φαίνεται τα χρήματα των πολυεθνικών είναι προτιμότερα για την δημοτική αρχή, από αυτά που άφησαν και θα άφηναν για δεύτερη χρονιά οι αντιφασίστες. Η ανάπτυξη, από όσα μπορούμε να καταλάβουμε για την παρούσα δημοτική αρχή, συμβαδίζει με τις υπόγειες και συνοπτικές συμφωνίες με τις πολυεθνικές. Όμως δεν θα επεκταθούμε στην συμφωνία μεταξύ δήμου και Αγγλικής εταιρίας καθώς είναι από μόνο του ένα τεράστιο θέμα. 

Αναφερθήκαμε σε αυτό για να φανεί η μεροληψία της Δημοτικής Επιχείρησης απέναντι σε κάποια συμφέροντα, αλλά και η ευκολία της να εμπαίζει τους δημοκράτες- αντιφασίστες πολίτες του νησιού. Οι φασίστες του νησιού μπορούν να πανηγυρίσουν καθώς με τις μεθοδεύεις των αρχών, η αντιφασιστική διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί στην Θάσο και θα γίνει στην Κεφαλονιά.


Το έχουμε ξαναπεί ότι απέναντι στον φασισμό δεν χωράν ίσες αποστάσεις. Η στάση του δήμου, από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απόρριψη συζήτησης του ψηφίσματος που καταθέσαμε ως ΑΚΘ μέχρι και σήμερα, χαρακτηρίζεται από την επικίνδυνη στάση των ίσων αποστάσεων, που ουσιαστικά αφήνουν το αυγό του φιδιού να επωάζεται. Μήπως όμως η στάση της δημοτικής αρχής κρύβει υπόγειες σκέψεις; Μήπως με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να «απαντήσει» στις υπόγειες διασυνδέσεις έτερου υποψηφίου, στο προεκλογικό κέντρο του οποίου στον Λιμένα, έχουν θεαθεί αρκετές φορές στελέχη της Χρυσής Αυγής; 


Για εμάς πέρα από ανήθικο, είναι ανησυχητικό και επικίνδυνο υποψήφιοι δήμαρχοι να κρατάν μια τέτοια στάση απέναντι στον φασισμό, που καταλήγει να τους αφήνει να έχουν ρόλο στην πολιτική ζωή του νησιού. Μετά από αυτήν την ανακοίνωση, ζητάμε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να τοποθετηθεί δημόσια και γραπτά για το ζήτημα του φασισμού. Να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν θα συμβάλει μαζί με τον λαό για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Να παρουσιάσει τις θέσεις του ώστε κανένα θύμα του κρατικού φασισμού που εκφράζεται πρωτίστως μέσω της ανέχειας, να μην καταφεύγει στην "φιλανθρωπία" των μισάνθρωπων. Η μη τοποθέτηση θα θεωρηθεί ως γλυκοκοίταγμα στους φασιστικούς ψήφους του νησιού.


Τέλος, ξέρουμε ότι κάποιοι αντί για να απαντήσουν, θα μιλήσουν για προεκλογικό πόλεμο προερχόμενο από κάποιους κύκλους και πολιτικούς αντιπάλους. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν κάνουμε προεκλογικό πόλεμο σε κανέναν. Αντιθέτως έχουμε διαρκή πόλεμο με τον φασισμό και σε όσους προσπαθούν να του χαϊδέψουν τα αυτιά. Απέναντι στον κρατικό και παρακρατικό φασισμό δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ο αντιφασιστικό αγώνας δεν σταματά ποτέ, ούτε την προεκλογική περίοδο.


Υ.Γ. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες της Ουκρανίας, που χτυπιούνται από τον κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό, με τις ευλογίες της ΕΕ.


Αντιφασιστική Κίνηση Θάσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.