3.5.14

Θερμαϊκός: αντιφασιστικός κόλπος!


Η Κατερίνα Κλείτσα (υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Θερμαϊκό- Συμπολιτεία Αλληλεγγύης & Ανατροπής στο Δήμο Θερμαϊκού κι ιδρυτικό μέλος του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού) γράφει για τον αγώνα ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Blog: http://kleitsakaterina.wordpress.com/
Έχει σχέση ο φασισμός με τις τοπικές εκλογές; Κι όμως έχει…
Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή τον Ιούλη του 2012, «γεννήθηκαν» σε όλη την Ελλάδα αντιφασιστικές επιτροπές σε συνοικίες, γειτονιές, χώρους εργασίας, με στόχο να οργανώσουν τις τοπικές κοινωνίες ενάντια στην απειλή του φασισμού.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής οδήγησε σε μια έκρηξη αγανάκτησης του Αντιφασιστικού Κινήματος: ανέδειξε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας που βγήκε μαζικά στους δρόμους και σε τοπικές συνελεύσεις, σοκαρισμένη και αποφασισμένη να παλέψει ενάντια στον φασισμό. Παράλληλα, ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενάντια στην ΧΑ συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας μία σειρά από στελέχη της. Βέβαια, γρήγορα φάνηκαν τα όρια της κυβέρνησης και του συστήματος, που ενώ αποφάσισαν να «χτυπήσουν» την ΧΑ, έκαναν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να την αφανίσουν.
Έτσι σήμερα, 6 μήνες μετά, η ΧΑ συνεχίζει τις επιθέσεις, εξακολουθεί να έχει επιρροή στην κοινωνία, ενώ συμμετέχει στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε διάφορους δήμους και περιφέρειες. Το πρώτο βασικό είναι να δώσουμε μάχη να “μαυριστούν” όλα τα ψηφοδέλτια της ΧΑ, γιατί κάθε ψήφος που θα πάρουν είναι μια έμμεση στήριξη στο δολοφονικό τους έργο.
Και ενώ ο Δήμος Θερμαϊκού δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους Δήμους που έχει ψηφοδέλτιο η ΧΑ, για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ανοίγουμε από τώρα την κουβέντα και να οργανώνουμε την αντίστασή μας. Τα γραφεία της ΧΑ στη Μηχανιώνα, οι σποραδικές εμφανίσεις μελών της ΧΑ στις λαϊκές αγορές, τα «τρικάκια» που πετάνε Χρυσαυγίτες στις γειτονιές μας μες στη νύχτα σαν τους κλέφτες, είναι καμπανάκια προειδοποίησης ότι η ΧΑ προσπαθεί να καθιερωθεί στην περιοχή μας.
Η πορεία που καλέστηκε στην Περαία μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και οι πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού εδώ και έναν χρόνο, δείχνουν πως η κοινωνία της περιοχής μας έχει καλά αντανακλαστικά απέναντι στην άνοδο του φασισμού. Είναι καθήκον της αριστεράς αυτά τα αντανακλαστικά να τα προωθήσει και να τα μετατρέψει σε καθημερινό αγώνα ενάντια στις φασιστικές ιδέες: να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και να την εμπνεύσει για κοινό αγώνα απέναντι σε αυτά και την φασιστική απειλή.
Βίντεο από τη μαζική αντιφασιστική πορεία που έγινε στην Περαία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η «Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» είναι πολύ σημαντικό να εμπλακεί με ενεργό τρόπο στο αντιφασιστικό κίνημα και να δώσει τη μάχη για έναν δήμο «καθαρό από φασίστες»: Η συμμετοχή μας στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, οι ενημερωτικές εξορμήσεις σε σχέση με τους κινδύνους του φασισμού και η άμεση αντίδραση σε κάθε εμφάνιση μελών της ΧΑ στον δήμο μας, είναι από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Παράλληλα, δίνουμε τη μάχη να περάσει ο δήμος μας στα χέρια της αριστεράς ώστε να γίνει “αντιφασιστικό κάστρο”, και μαζί με τους γύρω δήμους να δημιουργήσουνε τον “αντιφασιστικό κόλπο του Θερμαϊκού”, παλεύοντας ενάντια στις συνθήκες που γεννάνε αυτά τα φαινόμενα: τις μνημονιακές πολιτικές, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.