10.5.14

Αντιφασιστικό Διήμερο στη Λάρισα, Παρασκευή-Σάββατο 9-10 Μάη



2 Μαΐου 2014, μια μέρα μετά την Εργατική Πρωτομαγιά,  οι ναζιστές της Ουκρανίας επιτέθηκαν και πυρπόλησαν το κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό. Πάνω από 40 άνθρωποι, κάηκαν ζωντανοί, πέθαναν από ασφυξία, ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, από τους ναζί. Είχαν προηγηθεί πογκρόμ και θανατηφόρες συγκρούσεις στους δρόμους και εμπρησμός της αντικυβερνητικής κατασκήνωσης στην πλατεία Κουλίκοβο Πόλιε.

Το ολοκαύτωμα αυτό, που συγκρίνεται μόνο με τα εγκλήματα των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταδεικνύει πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν (Ε.Ε, ΗΠΑ και ΔΝΤ ) προκειμένου να διευρύνουν την επιρροή τους και τα πεδία των επενδύσεων των τραπεζιτών και των ολιγαρχιών του πλούτου. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την άλλη πλευρά των ιμπεριαλιστών του Πούτιν.

Την βαρβαρότητα αυτή την ζούμε και εμείς 4 χρόνια τώρα, με θύματα τους αποκλεισμένους από την υγεία, τους απολυμένους, τους άστεγους, τους άνεργους, τους ανθρώπους που «ζουν» από συσσίτια, τους αυτόχειρες,  τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο.  

Η άθλια δε συγκυβέρνηση μας υπόσχεται ότι αυτό δεν θα αλλάξει και σε αυτή την εξαθλίωση θα υπάρχει «σταθερότητα».

Από την άλλη οι φασιστικοί «θύλακες» στη κυβέρνηση, στα σώματα ασφαλείας, η ακροδεξιά και ρατσιστική ατζέντα του Σαμαρά, προεικονίζουν ότι η απόσταση που μας χωρίζει από την Ουκρανία δεν είναι μεγάλη.

Για εμάς μένει ένας μόνο-δρόμος ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της υπεράσπισης των αποκλεισμένων και των δικαιωμάτων μας. Θα αντιπαλέψουμε τον φασισμό.

Συνεχίζουμε τις  αντιφασιστικές μας δράσεις, ως ελάχιστη αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό.

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διήμερο αντιφασιστικών δράσεων στη Λάρισα με σύνθημα «ANTIFAντάσου ένα κόσμο διαφορετικό».

Την Παρασκευή 9/5 στις 20.30 στην πλατεία Ταχυδρομείου, συναυλία με τοπικά και μαθητικά συγκροτήματα, με συμμετοχή των:

·         WastedDays (punk ‘n’ roll),
·         StringRolls (indy/alternativerock),
·         TheLawbreakers (rock/metalκαι
·         ThePeople (έντεχνοrock/ελληνικό)

Παράλληλα, από τις 18.30 στο χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσων καθώς και βιβλιοπωλείο.

Το Σάββατο 10/5 θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία στις γειτονιές της πόλης, με σημείο έναρξης την Κεντρική πλατεία στις 12.00.Παίρνουμε τα ποδήλατα μας και γυρνάμε τις γειτονιές πέρα από το κέντρο της πόλης, εκεί που σπάνια ακούγονται συνθήματα, για να διαδώσουμε τα μηνύματα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας και να φωνάξουμε για μια πόλη καθαρή από ρατσιστές και φασίστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.