21.4.14

Ανήσυχοι γονείς: Όλοι την Τρίτη 22 Απριλίου, στο Β’ ΜΟΔ Αθηνών


Την Τρίτη 22 Απριλίου θα συνεχιστεί στο Β’ Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη των Αποστολόπουλου – Χατζηπαυλίδη που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση στο 17χρονο μαθητή έξω από το 3ο ΓΕΛ Π.Φαλήρου (28 Ιανουαρίου 2013).
Θυμίζουμε ότι, τη Δευτέρα 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων, διαβάστηκαν τα κατηγορητήρια και οι μάρτυρες, αλλά η δίκη διακόπηκε, επειδή ο Χατζηπαυλίδης δεν είχε δικηγόρο υπεράσπισης (ορίστηκε νέος που ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας).
Θυμίζουμε επίσης ότι η υπόθεση έχει ενσωματωθεί στη μεγάλη δικογραφία που χειρίζονται οι δύο ειδικές ανακρίτριες για την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Οι πρόσφατες καταδίκες σε Λιακόπουλο-Στεργιόπουλο (ισόβια για ανθρωποκτονία Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα) και Κοντομούς (14 χρόνια και 3 μήνες για τις φασιστικές επιθέσεις κατά Πακιστανών μεταναστών στη Μεταμόρφωση) αποτελούν θετικά γεγονότα. Μετά από μια ολόκληρη περίοδο προκλητικής ασυλίας, η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της.
Όπως έγινε και την προηγούμενη φορά, είναι και πάλι απαραίτητη η μαζική παρουσία μαθητών, γονιών, καθηγητών αλλά και των κατοίκων της περιοχής μας, δίπλα στο Φοίβο και την οικογένεια του.
Για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα και να απομονώσουμε τους φασίστες στα σχολειά και τις γειτονιές μας, για να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, σας καλούμε όλες και όλους:
ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ 

(Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, Δέγλερη 4, Αίθουσα 2)
Διαβάστε και το σχετικό άρθρο του Κ. Ζαφειρόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.