10.3.14

Σουηδοί νεοναζί επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν αντιφασίστες

Επιθέσεις νεοναζί σε βάρος αντιφασιστών έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην Σουηδία. Συγκεκριμένα, δυο ομάδες αντιφασιστών, μια αποτελούμενη από 4 και η άλλη από 6 άτομα, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από δυο άλλες ομάδες των τριών ατόμων. Οι επιτιθέμενοι πρόσκεινται στο νεοναζιστικό «Κόμμα Σουηδών». Τρεις νεαροί συνελήφθησαν και και κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

To περιστατικό συνέβη τη νύχτα Σαββάτου στο Μάλμε, μερικές ώρες μετά την πορεία εναντίον της βίας σε βάρος γυναικών. Τα τέσσερα άτομα της πρώτης ομάδας, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μαχαιρώθηκαν. Ο ένας από αυτούς, ένας 25χρονος, νοσηλεύεται σε καταστολή σε κρίσιμη κατάσταση και ο δεύτερος έχει μαχαιρωθεί στον πνεύμονα.


Οι δράστες εξαφανίστηκαν. Νωρίς την Κυριακή, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα και λίγο αργότερα και έναν τρίτο σε σχέση με την υπόθεση.
Το νεοναζιστικό κόμμα σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως τα περιστατικά έχουν διαστρεβλωθεί και οι τρεις βρίσκονταν σε αυτοάμυνα. Αναγνωρίζει πως ανάμεσα στην ομάδα βρίσκονταν και «κάποιοι που ήταν μέλη του κόμματος».
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.