11.3.14

Πρόσκληση στην ιδρυτική συνέλευση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Πατησίων - Λαμπρινής, Τετάρτη 12 Μάρτη


Τετάρτη 12 Μάρτη –  ώρα 18.30μμ – Πολυχώρος ΕΚΣΤΑΝ 
(Πατησίων & Καυταντζόγλου 5 – 1ος όροφος)

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να απειλεί. Έξι μήνες μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, διατηρείται δημοσκοπικά στην  τρίτη θέση,  την ώρα που το πιο προβεβλημένο στέλεχος της ο Η.Κασιδιάρης κατεβαίνει υποψήφιος για το Δ. Αθηνών με 11% στις πρώτες δημοσκοπήσεις. Ήδη παρουσίασε εναλλακτικό μόρφωμα – την Ελληνική Αυγή - για την περίπτωση που βγει εκτός νόμου, ενώ  στελέχη της παραμένουν ασύλληπτα όταν στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις χαιρετάνε ναζιστικά απροκάλυπτα. Στην περιοχή μας εδώ και καιρό είναι σε αναζήτηση χώρου, ώστε να ανοίξουν γραφεία.

Αυτές είναι προκλήσεις που δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορο έναν κόσμο που επιθυμεί να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα. Ο αγώνας για το τσάκισμα του νεοναζισμού είναι υπόθεση του λαϊκού, εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος. Είναι αγώνας όλων όσων αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της τρόικας και των μνημονίων, που στρώνουν το έδαφος για τους νεοναζί και οδηγούν απελπισμένους "στην αγκαλιά τους". Είναι αγώνας όλων όσων παλεύουμε για την αναβάθμιση των γειτονιών μας, της ποιότητας ζωής, για μια κοινωνία ισότητας, απαλλαγμένης από διακρίσεις με βάση τη φυλή και την εθνικότητα. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αντιφασιστική επιτροπή στις περιοχές μας ώστε να ξεκινήσουμε μια πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία, τους εργατικούς χώρους, τα στέκια και τις γειτονιές μας με εκδηλώσεις, προβολές, συναυλίες, πορείες, κτλ.

Στην Ανοιχτή Συνέλευση για την ίδρυση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής καλούν πέραν της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής και μια σειρά από σωματεία, συλλογικότητες, συνελεύσεις αλλά και η Τανζανική κοινότητα Ελλάδας που έχει τα γραφεία της στην περιοχή.

Άνοιγμα - Συντονισμός:
Γιάννης Παπαϊωάννου-Μανδηλαράς - Πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής σε Πατήσια-Λαμπρινή

Ομιλητές:
Μπάμπης Κόκλας – Πρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ
Ανδρέας Θεολόγου – Πρόεδρος Ένωσης Γονέων 5ης ΔΚ
Δημήτρης Πετρόπουλος –  συμμετέχει στην Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων
Φράνσις Γουίλιαμς – εκπρόσωπος Τανζανικής Κοινότητας Ελλάδας

Παρεμβαίνουν:
Σούλα Καπλάνη - Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πατησίων
Παναγιώτης Σκάντζος – μαθητής 39ο ΓΕΛ Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.