28.2.14

Καταγγελία Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού καταγγέλλει απερίφραστα την φασιστική συμπεριφορά γνωστού νευρολόγου της Μηχανιώνας, να αναρτήσει πινακίδα με την οποία απαγορεύει την προσέλευση ασθενών εβραϊκής καταγωγής. 

Πιο συγκεκριμένα σε πόρτα ιατρείου του ΙΚΑ ο συγκεκριμένος γιατρός έγραψε στα γερμανικά “οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι”. Όπως είναι φανερό τέτοιες ενέργειες δεν χωράνε σε μία δημοκρατική κοινωνία αλλά ακόμα περισσότερο δεν χωράνε σε χώρους που δεν είναι ιδιωτικοί όπως ένα ιατρείο του ΙΚΑ. Άραγε ο συγκεκριμένος ιατρός πόσο πιστός είναι στον όρκο του Ιπποκράτη όταν αρνείται με τέτοιο επιδεικτικό και χυδαίο τρόπο να προσφέρει περίθαλψη σε έναν αλλοεθνή του;

Ως αντιφασιστικό μέτωπο Θερμαϊκού αλλά και ως άνθρωποι ενός αυτού του τόπου, καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τη συγκεκριμένη φασιστική ενέργεια. Πέρα από το γεγονός ότι η Υγεία είναι δικαίωμα όλων μας, η ανακοίνωση του γιατρού ασκεί αντισημιτική προπαγάνδα και παραπέμπει ξεκάθαρα σε φιλοναζιστικές αντιλήψεις. Για αυτόν τον λόγο καλούμε τις δημοτικές αρχές, τον ιατρικό σύλλογο και όλη τη τοπική κοινωνία να πάρει θέση εναντίωσης, να καταγγείλει και να απομονώσει όχι μόνο αυτές τις ακραίες ενέργειες αλλά και τις λογικές που τις γεννούν που τις τρέφουν.


Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.