19.2.14

Αντιφασιστική Πορεία στο Χαλάνδρι, Σάββατο 22/2


Το χρονικό
Το προηγούμενο Σάββατο (15/02) περιπλανώμενος φασιστικός θίασος μελών της Χ.Α. έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην περιοχή μας. 25-30 μέλη της ναζιστικής οργάνωσης – κυρίως από Ίλιο, Καματερό και Άνω Λιόσια (όπως οι ίδιοι παραδέχονται) μοίρασαν έντυπο υλικό στην κεντρική αγορά του Χαλανδρίου και φώναξαν συνθήματα φασιστικού περιεχομένου, πάντα περιστοιχιζόμενα από μπράβους.


Στην αντίδραση συμπολίτη μας, ο οποίος τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Χαλανδρίου, απέναντι στην προπαγάνδιση των μισαλλόδοξων εθνικιστικών αντιλήψεων στη γειτονιά του, οι Χρυσαυγίτες απάντησαν με την πάγια τακτική τους, αυτή του τραμπουκισμού και των προπηλακισμών.



Η απάντησή μας;
Τι και αν ήταν μόλις 30 και μάλιστα από άλλη περιοχή, τι και αν η κινητοποίησή τους ήταν σα γρήγορο σπριντ για να φύγουν άρον άρον, τι και αν οι παρευρισκόμενοι πολίτες κάθε άλλο παρά χειροκρότησαν την παρέλαση αυτή μίσους, κάθε δημόσια εμφάνιση της συμμορίας αυτής στο Χαλάνδρι αποτελεί πρόκληση για τη γειτονιά μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση, με συλλογικό τρόπο να τους απομονώσουμε και να διατρανώσουμε ότι στο Χαλάνδρι το αυγό του φιδιού δεν πρόκειται ποτέ να εκκολαφθεί.

Καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης μας να προχωρήσουμε σε κοινή πορεία το Σάββατο 22/02, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου. Μετά την πορεία να ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για το πώς θα οργανώσουμε την επικοινωνία και τη δράση μας απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις στην περιοχή μας.


Σβήστε τους! / Αντιφασιστική πρωτοβουλία νέων Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.