7.1.14

Φασιστικές προκλήσεις στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου

meandoi - dazΗ εικόνα που αντίκρισαν οι εθελοντές του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου ανοίγοντας τα γραφεία τους σήμερα ήταν αποκαρδιωτική! Η είσοδος του γραφείου γραμμένη με φασιστικού συνθήματα και ξεκάθαρη την απειλή «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ».
Είναι προφανές, πως κάποιοι έχουν ενοχληθεί από τις δράσεις του και προσπαθούν, με τέτοιου τύπου επιθέσεις, να τρομοκρατήσουν τους δεκάδες εθελοντές, που συνεισφέρουν, ώστε το σύνθημα του δικτύου «ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ», να υλοποιείται καθημερινά, παρέχοντας στήριξη σε κοινωνικές ομάδες, που λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών!

Γ ια την ιστορία το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου, ιδρύθηκε πριν από 3,5 χρόνια και ξεκίνησε στην περιοχή μας με την διοργάνωση χαριστικών –ανταλλακτικών παζαριών. Μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει πάνω από ογδόντα τέτοιες δράσεις, στηρίζει με διανομή τροφίμων πάνω από πενήντα οικογένειες της περιοχής μας, έχει διοργανώσει προβολές  σε πλατείες της περιοχής, τρείς θεατρικές παραστάσεις με είσοδο αντί χρημάτων τρόφιμα, καθώς και τις τρεις αγορές τροφίμων χωρίς μεσάζοντες! Ταυτόχρονα στηρίζει την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου του Βύρωνα προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσει ανάλογη δομή και στου Ζωγράφου, και βρίσκεται σε στενή επαφή με άλλα κινήματα όπως το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου, το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και πολλά άλλα ανάλογα .
Είναι προφανές πως ένα Δίκτυο σαν κι αυτό δεν πτοείται από απειλές! Δύναμη του είναι η συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις του, η παρουσία του δε στα δρώμενα της γειτονιάς μας θα συνεχίζεται όσο οι μνημονιακές  πολιτικές  δημιουργούν φτώχεια, κοινωνική ανισότητα και κοινωνικό αποκλεισμό! Όσο υπάρχει κρίση, «ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ».
Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις του Δικτύου επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://diktioaz.blogspot.gr/  ήτην σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/groups/diktioaz/
Πηγή: zografou-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.