20.1.14

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Στεκιού Αλληλεγγύης στην Παλλήνη

 Ρεπορτάζ του Antinazi zone

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συζήτηση «Η διείσδυση φασιστικών πυρήνων στα σχολεία» από τον κύκλο 3 εκδηλώσεων που οργανώνει το Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη και ο αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, με θέμα: «Από ποιους δρόμους προσεγγίζει ο φασισμός τα παιδιά μας;».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, η Μαρία Νικολακάκη, καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Άννα Μπαχτή, εκπαιδευτικός και πρώην Πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ και δυο μαθητές από τους Schooligans. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Σπύρος Οικονόμου από το στέκι Αλληλεγγύης και τον Αντιφασιστικό Συντονισμό.

Πάνω από 100 άτομα πέρασαν από την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Παλλήνης, όπου μαθητές, καθηγητές και γονείς συνέβαλλαν δυναμικά στην κουβέντα, θέτοντας προβληματισμούς, απόψεις και προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να απομονωθούν οι φασιστικές ομάδες από τα σχολεία.



Να σημειώσουμε ότι οι Χρυσαυγίτες, ενοχλημένοι από την θεματολογία της εκδήλωσης, έκαναν τα πάντα για να μην πετύχει. Επί καθημερινής βάσης έσκιζαν αφίσες και πανό που διαφήμιζαν την εκδήλωση, με αποκορύφωμα να γεμίσουν με φασιστικά συνθήματα στους τοίχους του σχολείου που έγινε η εκδήλωση. Η παρουσία των κατοίκων της περιοχής όμως, απέδειξε την διάθεση που υπάρχει για να βάλει ένα φρένο στους φασίστες.



Ένα από τα συνθήματα που έγραψαν οι φασίστες
στους τοίχους του σχολείου που έγινε η εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.