12.1.14

Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Αμφότεροι απολογήθηκαν το Σάββατο στις ειδικές αρμόδιες ανακρίτριες και αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο, έπειτα από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.
Κατά την απολογία του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο, ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο». Αρνήθηκε επίσης ότι είναι ναζιστής και ότι η Χρυση Αυγη είναι «εγκληματική οργάνωση» και πρόσθεσε ότι, «δεν υφίστανται, ούτε τάγματα εφόδου, ούτε νεοσύλλεκτοι». Τις κατηγορίες που του αποδίδονται αρνήθηκε και ο Γιώργος Γερμενής.

Οι δύο βουλευτές πέρασαν τη νύχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και σήμερα θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό. Για σήμερα Κυριακή στις 10:00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η απολογία του Στάθη Μπούκουρα.

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.