10.1.14

Πάτρα: Ρατσιστική επίθεση δικαστίνας σε αλλοδαπή κατηγορούμενη

Σφοδρή επίθεση σε αλλοδαπή κατηγορούμενη εξαπέλυσε δικαστίνα της Πάτρας, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων που βρίσκονταν στο δικαστήριο και οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελία του συμβάντος στο Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από μερικές μέρες, όταν στο εδώλιο βρισκόταν νεαρή αλλοδαπή, η οποία δικαζόταν γιατί αφαίρεσε δύο γυναικείες μπλούζες από κατάστημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης η δικαστής –σύμφωνα με τις καταγγελίες των δικηγόρων– καταφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο εναντίον όλων των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να πάτε στις πατρίδες σας, είστε εδώ μόνο για να κλέβετε». 


Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας κ. Νίκο Παπάκο ο οποίος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των δικηγόρων–μελών και είπε ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο θέμα, το ύφος και ο χαρακτήρας της οποίας θα αποφασιστούν απ’ το συμβούλιο του συλλόγου στην επόμενη συνεδρίασή του. Σύμφωνα με τον κ. Παπάκο, η συγκεκριμένη δικαστής δεν έχει δώσει δείγματα ανάλογης συμπεριφοράς στο παρελθόν. 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.