30.1.14

Συνέντευξη τύπου του Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου, Περάματος, Δραπετσώνας την Παρασκευή 31/1 στις 12:00


Πριν από τέσσερις μήνες ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφονούν στο Κερατσίνι τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. Το περασμένο Σάββατο τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. επανεμφανίστηκαν στο Κερατσίνι, βεβήλωσαν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου, στοχοποίησαν σωματεία και πολιτικές ομάδες και πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο. Σαν απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις διοργανώνουμε αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή 31/1 στις 18:00 στην Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο αν και παρούσα δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τις επιθέσεις των φασιστών, αλλά και μετά την επίθεση δεν έκανε καμία σύλληψη, αλλά αντίθετα φυγάδευσε τους δράστες μιας δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα έστησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει την ειρηνική αντιφασιστική πορεία που ακολούθησε ως απάντηση στην επίθεση των φασιστών.

Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους!

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες αναζητούν στις εργατογειτονιές του Πειραιά που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία τα επόμενα θύματά τους, τους επόμενους Παύλους. Ε λοιπόν εμείς, η τοπική κοινωνία του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας δε θα επιτρέψουμε στους υπόδικους εγκληματίες ναζιστές να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο, νομιμοποιώντας το μέσα από τις ψήφους εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας. Θα υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχια και τον ρατσισμό.

Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου του Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου, Περάματος, Δραπετσώνας, καθώς και εργατικών σωματείων αύριο Παρασκευή στις 12:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Α. Σαμαράκης (Μικράς Ασίας & Παπαναστασίου) πίσω ακριβώς από το Δημαρχείο Κερατσινίου.


 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.