23.12.13

Δυναμικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

 Αντιφασιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, ως απάντηση στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

Σημειώνεται πως με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπονταν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην Θεσσαλονίκη για την Κυριακη. Παρά τις αστυνομικές απαγορεύσεις πλήθος διαδηλωτών ανταποκρίθηκε στα καλέσματα οργανώσεων και συλλογικοτήτων και πραγματοποίησε πορείες στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και με πορεία έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.  Από εκεί, μαζί με άλλους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση προς τον Βαρδάρη, υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων. Στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, κλούβες της αστυνομίας μπλόκαραν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως την Καμάρα.


Την ίδια στιγμή, μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια. Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή είχε αρχικά προγραμματίσει συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, αλλά υπαναχώρησε της απόφασης της μετά την καθολική αποδοκιμασία που υπέστη από φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και μετέφερε την συγκέντρωση της στην οδό 26ης Οκτωβρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.